Arnavutluk'ta Hükümet Karşıtı Protesto Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'ta Hükümet Karşıtı Protesto Düzenlendi

Arnavutluk'ta ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti öncülüğünde çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen gösteride hükümet protesto edildi.

22.11.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk'ta ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti öncülüğünde çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen gösteride hükümet protesto edildi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Lulzim Başa ve eski Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa'nın da aralarında bulunduğu grup, Tiran Belediyesi önünde toplandıktan sonra İskender Bey Meydanı'ndan geçerek hükümet binasına yürüdü. Hükümetin seçim öncesinde verdiği vaatleri yerine getiremediğini ve vergilerin arttırıldığını belirten protestocular hükümet aleyhinde slogan attı.

Protestocu gruba hitap eden Demokrat Parti Genel Başkanı Başa, bugünkü dayanışmanın Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın yaptıklarının büyük bir engele takılacağının göstergesi olduğunu söyledi. Başa, protesto düzenlemeden önce bu konu hakkında birçok kişiyle görüştüğünü ve bu görüşmelerin neticesinde "haksızlıklara karşı gelmek" için toplandıklarını belirterek, "Biz meydandayız, oysa o (Edi Rama) Enver Hoca'nın sığınağına saklanmış durumda" diye konuştu.

Başbakan Rama ile Meclis Başkanı İlir Meta'nın Arnavutluk'u polis devleti haline getirdiklerini savunan Başa, Başbakan Rama'ya halkın sabrı ile oynamama ve "bu hayali yönetime son verme" çağrısında bulundu.

Ana muhalefet lideri Başa, daha önce de üç kez hükümet karşıtı protestolar düzenlemişti. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Hükümet Karşıtı Protesto Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement