Arnavutluk'ta Sel Felaketi - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'ta Sel Felaketi

Arnavutluk\'ta Sel Felaketi

Arnavutluk'ta 2 günden bu yana devam eden şiddetli sağanak yağış nedeniyle ülkenin güney kesimindeki yerleşim yerleri su altında kaldı.

02.02.2015 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk'ta 2 günden bu yana devam eden şiddetli sağanak yağış nedeniyle ülkenin güney kesimindeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Özellikle Vlora Elbasan, Fier, Korça, Pogradec, Cirokastra beldelerine bağlı köylerde çok sayıda köy yolu sel nedeniyle çöktü ve bu bölgelerdeki tarım arazileri ve evler taşan nehirler nedeniyle sular altında kaldı.

Vlora kenti ve yakılarındaki Novoseles'te ise sel altında kalan evlerdeki 400'e yakın kişinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye çok sayıda kurtarma helikopteri sevk edildi. Evlerinin çatılarına çıkanlar helikopterler yardımıyla bölgeden tahliye edildi. Binlerce hektar arazi su altında kaldı ve güney bölgelere ulaşım kesildi. Drini, Vyosa ve Osum nehirleri taşması büyük çapta maddi zarara yol açtı.

Başbakan Edi Rama ve İçişleri Bakanı Saymir Tahiri, öğleden sonra Vlora ve yakınlarındaki Novoseles Belediyesi'ni ziyaret etti. Edi Rama, yaptığı kısa açıklamada, Arnavutluk son yıların en büyük sel felaketi ile boğuştuğunu bildirirken akşam saatlerinde, bakanlar kurulunu acil toplantıya davet etti.

BAŞKENT TİRAN DA ETKİLENDİ

Arnavutluk Başkenti Tiran'da sel suları kent merkezini etkisi altına aldı. Tiran merkezinde 30 santimetreye ulaşan su trafiği felç etti ve çok sayıda evi su bastı. Kosova Hükümeti ise Arnavutluk'a yardım göndermeye hazır olduğunu açıkladı. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement