FETÖ'nün Twitter Hafiyesi Fuat Avni Hesabına Bilgi Sızdıran Terörist Arnavutluk'tan Sığınma İstedi - Son Dakika
Güncel

FETÖ'nün Twitter Hafiyesi Fuat Avni Hesabına Bilgi Sızdıran Terörist Arnavutluk'tan Sığınma İstedi

FETÖ\'nün Twitter Hafiyesi Fuat Avni Hesabına Bilgi Sızdıran Terörist Arnavutluk\'tan Sığınma İstedi

Bir dönem FETÖ'nün sosyal medyada algı operasyonları yapan Fuat Avni hesabına bilgi sağlayan troll ekibindeki Muhammed Yasir Aydoğmuş, yakalandığı Arnavutluk'tan sığınma talep etti.

16.10.2017 20:06  Güncelleme: 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk'ta sahte pasaportla Dıraç Liman Sınır Kapısı'nı geçerek İtalya'ya gitmeye çalışırken beraberindeki eşi ve iki çocuğuyla yakalanıp gözaltına alınan Türk vatandaşı Muhammed Yasir Aydoğmuş ve ailesinin, bu ülkeden siyasi sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi.

İLK YAKALANDIĞINDA SÖZLÜ OLARAK BAŞVURMUŞ

AA muhabirinin Dıraç Mahkemesinden edindiği belgeye göre, 39 yaşındaki Aydoğmuş, 13 Ekim'de Dıraç Sınır ve Göç Bölge Müdürlüğü'nden, Arnavutluk'a siyasi sığınma ve koruma talebinde bulundu.

Belgeye göre Aydoğmuş'un gözaltına alındığı andan itibaren sözlü olarak sığınma talebinde bulunduğu, ancak bunun yetkililer tarafından işleme alınmadığı ve bu nedenle talebini daha sonra yinelediği kaydedildi.

SAHTE PASAPORTLA GİRİŞ YAPMIŞ

Aydoğmuş'un evrakta sahtecilik nedeniyle görülen adli sürecinin devam edeceği belirtilirken, sığınma talebi ile ilgili sürecin de paralel olarak işleyeceği aktarıldı.

Aynı belgede Aydoğmuş'un, yakalandığı sırada sahte pasaport dahil tüm evraklarına el konulduğu için ülke dışına çıkma ihtimali bulunmadığı belirtildi.

İNTERPOL DEVREYE GİRMİŞTİ

Aydoğmuş, karısı ve iki çocuğuyla 8 Ekim'de sahte pasaportla sınırı geçmeye çalışırken yakalanmış, kendisi gözaltına alınırken, çocuklarının yaşı küçük olmasından dolayı eşi başkent Tiran'ın Babrru bölgesindeki Yabancılar Kabul Merkezine sevk edilmişti.

İnterpol'ün Tiran Ofisi işbirliğinde yürütülen soruşturmada, söz konusu şüpheli hakkında, terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle uluslararası yakalama kararı bulunduğu ve Türkiye tarafından arandığı tespit edilmiş, Türkiye'ye iadesine ilişkin gerekli yasal prosedür tamamlanana kadar gözaltında tutulacağı kaydedilmişti.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Ancak 13 Ekim'de Dıraç Mahkemesi, Dıraç Savcılığının gözaltı kararını bozarak Aydoğmuş'un tutuksuz yargılanması kararını vermiş, duruma Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği tepki göstererek "şahsın serbest bırakılmasının terörle mücadelede kötü bir örnek olduğu" vurgulanmıştı.

FUAT AVNİ'NİN TROLL EKİBİNDEYDİ

Aydoğmuş'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen yıl tespit ettiği, FETÖ'nün Twitter'da propaganda aracı olarak kullandığı "Fuat Avni" hesabına istihbarat sağlayan troll ekibinden olduğu iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel FETÖ'nün Twitter Hafiyesi Fuat Avni Hesabına Bilgi Sızdıran Terörist Arnavutluk'tan Sığınma İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları
    11:16 Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları

    Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil başka bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti
    11:15 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki emekli cerrah Erdoğan Sönmez, kuruttuğu yaprakları sanata dönüştürerek tanınmıştı. Sönmez'in cenazesi Kocacamide kılınan namazın ardından Börülceköy mezarlığında defnedildi. Meslektaşları ve sevenleri cenaze törenine katıldı.

  • Süs Bitkisi Çalınan Esnaf: 'İki Gün İçinde Getirmezse Şikayetçi Olacağım'
    11:15 Süs Bitkisi Çalınan Esnaf: 'İki Gün İçinde Getirmezse Şikayetçi Olacağım'

    Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin saksısında olmadığını fark eden esnaf Aykut Ünlü, kamera kayıtlarını izleyince çalındığını fark etti. Ünlü, hırsıza seslenerek 'İki gün içerisinde geri getirmezse elimizdeki görüntülerle suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek
    11:14 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla 'Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verilecek ve başvurular alınmaya başlandı. Bu desteklerle Kandıra karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması hedefleniyor.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.


Advertisement