Arp ve Çeng ile Tasavvuf Musikisi - Son Dakika
Yerel

Arp ve Çeng ile Tasavvuf Musikisi

Arp ve Çeng ile Tasavvuf Musikisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat yılı etkinliklerinin sonuncusunu yılın son günlerinde gerçekleştirdi.

03.01.2014 13:58  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat yılı etkinliklerinin sonuncusunu yılın son günlerinde gerçekleştirdi. 'Arp ve Çeng ile Tasavvuf Musikisi' adı altında yapılan etkinlik Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Konseri veren "İşte Ensemble" Topluluğunun Sanat Yönetmeni, Türkiye'nin en başarılı arpisti, aldığı ciddi Batı Müziği eğitiminin yanısıra, Türk Müziği'ne yakınlığıyla da tanınan, dünya çapındaki sanatçı Şirin Pancaroğlu. Sanatçı konserde Arp'ın yanı sıra, unutulmuş kadim bir Türk sazı olan çenge de hayat verdi. Solist Bora Uymaz da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Klasik Türk Müziği Korosundan, doğaçlama formlardaki başarısı ve üretkenliği ile tanınan son dönem Klasik Türk Müziği'nin önemli solistlerinden.

Grupta ayrıca Neyzen Serkan Çakır, Tanburi Cem Çırak ile kemençe sanatçısı Önay Akan da sahne aldı. Zaman zaman izleyenlerinde eşlik ettiği konsere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz katıldı.

Arp Sanatı Derneğinin ve Gaziantep Divan Otelin katkıları ile düzenlenen konserde izleyiciler Ömer Ersoy Kültür Merkezinde Arp, Çeng, tanbur, bendir ve ney sesleri ile buluşan ilahileri dinlerken de eşlik ettiler. Tasavvufi bir anlayış ve ruhla yazılan eserlerin seslendirildiği konserde yapılan müziğin felsefesi; Şimdiyi yaşamak, Şimdinin gücünü kullanıp şimdinin müziğini yapmak ve zevk almak şimdiden... Bu anlamda, konserde icra edilen eserler, çoğu zaman sanatçılar için de sürprizdi. Besteli ilahi, şarkı ve enstrümantal parçaların çoğunluğunun topluluğun bireylerine ait olduğu performanslara, bolca taksim, gazel ve kaside gibi doğaçlama formlar ve perküsyon soloları eşlik etti.

Konserin sonunda Sanatçılara teşekkür hediyelerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz birlikte verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arp ve Çeng ile Tasavvuf Musikisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement