Arpaçay Belediye Başkanı Akçakoca'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Arpaçay Belediye Başkanı Akçakoca'yı Ziyaret Etti

Arpaçay Belediye Başkanı Akçakoca\'yı Ziyaret Etti

Düzce'nin Akçakoca ilçesi ile Kars'ın Arpaçay ilçesi geçtiğimiz yıl belediye başkanlarının imzaladığı protokolle "Kardeş İlçe" olmuştu.

04.03.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Akçakoca ilçesi ile Kars'ın Arpaçay ilçesi geçtiğimiz yıl belediye başkanlarının imzaladığı protokolle "Kardeş İlçe" olmuştu. Kardeş ilçe Arpaçay'ın Belediye Başkanı Enver Akkaya ve CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Akçakoca'ya gelerek bir takım ziyaretlerde bulundular.

İstanbul'da bulunan bir Kars Vakfının ödül törenine katılmak amacıyla yola çıktıklarını ancak güzergahları üzerinde bulunan Akçakoca'yı ziyaret etmeden geçmek istemediklerini belirten Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras'ı da Akçakoca'nın güzelliklerini gezdirmek ve burada yaşayan Karslı hemşehrileriyle tanıştırmak maksadıyla davet ettiğini söyledi. Akşam saatlerinde Akçakoca Karslılar Derneğinin (Kar-Der) lokalinde yapılan sohbete dernek üyeleri oldukça yoğun bir ilgi gösterdi.

Kar-Der yönetim kurulunun Arpaçay'da bir yayla şenliği düzenleme ve bunu geleneksel hale getirme çabaları olduğunu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan Karslıların her yıl toplanıp eğlenmesini sağlamaya dönük bir çalışmayı başlattıklarını söylemesi üzerine CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, yayla şenliğini düzenleme konusunda her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Aras, konuyla ilgili olarak gerek Kars Valiliği ve Arpaçay Kaymakamlığı başta olmak üzere yerel bürokrasiyle olan temaslar aşamasında ve gerekse de siyasi partileri aracılığıyla meclis nezdinde yürütülecek çalışmalarda ellerinden geleni yapmaktan geri durmayacağının da sözünü verdi.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Kar-Der yönetim kurulunun da eşlik ettiği Karslı heyet ilçeyi gezerek vatandaşlarla bir araya geldiler. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay Belediye Başkanı Akçakoca'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement