Arpaçay'da 5'nci Koç ve Kültür Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da 5'nci Koç ve Kültür Festivali Yapıldı

Arpaçay\'da 5\'nci Koç ve Kültür Festivali Yapıldı

Kars'ın Arpaçay ilçesinde bu yıl 5.si düzenlenen Koç ve Kültür Festivali, Koçköy'de gerçekleştirildi.

24.06.2014 10:04  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde bu yıl 5.'si düzenlenen Koç ve Kültür Festivali, Koçköy'de gerçekleştirildi.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, protokol, çevre köyler, il dışı ve Kars'tan gelen ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleşen festival bu yıl da coşkuyla kutlandı. Festivalin açılış konuşmasını Kaymakam Erdem yaptı. Erdem, festivallerin ilçede vatandaşların sosyal ve kültürel zenginlikleri olduğu gibi geleneksel hal alan bu güzel zenginliklerin vatandaşların kaynaşmasında ve tanışmasında önemli olduğunu söyledi.

Festivalde bölgenin aşıklık kültürünü güzel örneklerini ezgileriyle katılımcılara sunan aşık İrfan Eyüboğlu, misafirlere doyumsuz müzik keyfi yaşattı. Her yaştan katılımın olduğu ve oldukça kalabalık geçen festivalde çekilen halaylar festival alanını şenlik alanına çevirdi. Öğlen saatlerinde festivale katılanlara geleneksel usulde pişirilerek ikram edilen yöresel yemekler sonrası sahne alan ve Ardahan'ın yetiştirdiği özel seslerden olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldırım yöresel türkülerle katılımcılarıkendisine hayran bıraktı.

Festivalde her yıl geleneksel olarak seçilen koç ağalığı bu yıl, Koçköy halkından Yusuf Vergül'ün oldu. Festivali düzenleyen Koçköy Derneği ve Koçköyü Muhtarlığı adına Dernek Başkanı Cengiz Ergül, desteklerinden dolayı Kaymakam Faruk Erdem'e plaket verdi.

Koçköy Koç festivalinde daha sonra Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Nuray Hafiftaş, sahne aldı. Nuray Hafiftaş, seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle festivale katılanları kendinden geçirdi. Konser sonrasında Arpaçay Kaymakamı faruk Erdem, sanatçı Nuray Hafiftaş'a plaket verdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da 5'nci Koç ve Kültür Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement