Arsenal Napoli Maçına Doğru - Son Dakika
Spor

Arsenal Napoli Maçına Doğru

Arsenal Napoli Maçına Doğru

Arsenal Menajeri Wenger: "Napoli maçında kararlı bir futbol ortaya koymak istiyoruz" "Benitez'in çalıştırdığı bir takımla karşılaşmak her zaman zordur" Arsenal ile Napoli, Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek Benitez'in yönetimindeki Liverpool, 2007 08 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Arsenal'ı elemişti

30.09.2013 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, yarın yapacakları Napoli maçında kararlı bir futbol ortaya koymak istediklerini söyledi.

Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda yarın oynayacakları Napoli maçı öncesinde Arsenal'ın Kuzey Londra'daki antrenman tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Arsenal'ın F Grubu'nda Napoli, Borussia Dortmund ve Olympique Marsilya takımlarıyla zor bir grupta yer aldığını belirten Wenger, "Takımlara baktığınızda hepsi kendi liglerinin zirvesinde mücadele ediyor. Gruptan çıkmak için çaba göstermemiz önemli. İlk maçta deplasmandan 3 puanla döndük. Sahamızda oynayacağımız maçta kararlı bir futbol ortaya koymalıyız" diye konuştu.

Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez'in üst seviyede bir menajer olduğunu kanıtladığını ifade eden Wenger, Benitez'in çalıştırdığı takımlarla karşı karşıya gelmenin her zaman zor olduğunu savundu.

Wenger, bir soru üzerine, geçen yıl Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan İspanyol Benitez'in Londra ekibinde zor günler geçirdiğini ileri sürerek, "Evet, insanlar ona çok yüklendi. Bence çok iyi bir iş çıkardı. Sonunda herkes güzel bir iş çıkardığının farkına vardı" ifadesini kullandı.

Deneyimli teknik adam, bugün Arsenal antrenmanına katılan takımın eski orta saha oyuncusu Robert Pires ile ilgili soruya, "21 yaş altı takımla çalıştı. O yaştaki futbolcular için üst seviyedeki oyuncularla oynamaktan daha iyi bir eğitim olamaz. Pires, 1973 doğumlu ama hala çok zinde. Bize katılmayacak" yanıtını verdi.

Şampiyonlukla ilgili bir soru üzerine ise Wenger, "Takıma ya tam güvenirsin ya hiç. Bunun yüzde 50'si, 70'i olmaz. Hırs ve mütavazilik arasında doğru bir denge kurmak istiyoruz. Şimdiden şampiyonluğu konuşmak saçma" değerlendirmesinde bulundu.

Wenger, sakatlığı bulunan orta saha oyuncusu Tomas Rosicky'nin de takıma katıldığını ve yarın İtalyan temsilcisi karşısında forma giyebileceğini kaydetti.

-Arsenal, Napoli ile ilk kez karşılaşıyor

Tarihinde 16. kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Arsenal, ilk kez Avrupa kupalarında Napoli ile karşılaşacak.

Bugüne kadar 3'ü final maçı olmak üzere İtalyan takımlarıyla 29 kez karşılaşan Arsenal, 14 kez galip gelirken, 8 kez de berabere kaldı. Napoli ise İngiliz takımlarıyla oynadığı 6 maçtan, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de yenilgiyle ayrıldı.

Londra temsilcisi, bir İtalyan takımına karşı sahasında son yenilgisini 2003 yılında, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Inter'e 3-0 mağlup olarak aldı.

- Mesut Özil'in evindeki ilk Avrupa sınavı

Transfer döneminin son gününde kulüp tarihinin rekorunu kırarak 42 milyon sterline Real Madrid'den Arsenal'a gelen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, taraftarlarının önünde ilk Avrupa kupası maçına çıkacak.

Londra ekibi, gruptaki ilk maçında Fransa'nın Olympique Marsilya takımını Walcott ve Ramsey'in golleriyle 2-1 mağlup ederken, Mesut Özil ilk onbirde çıktığı mücadelede 90 dakikada sahada kalmıştı.

-Benitez'in çalıştırdığı Liverpool, Arsenal'ı çeyrek finalde eledi

Rafael Benitez'in çalıştırdığı Liverpool, 2007-08 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Arsenal'ı elemeyi başardı.

Londra'da oynanan ve 1-1 berabere biten ilk maçın rövanşını Anfield Road Stadı'nda 4-2 kazanmasını bilen Benitez'in öğrencileri adını yarı finale yazdırmıştı.

Öte yandan, İspanyol teknik adamın 2004-2010 yıllarında çalıştırdığı Liverpool, Arsenal'ı deplasmanda hiç yenemedi. 53 yaşındaki teknik adam, Liverpool Menajeri olarak çıktığı Emirates Stadı'ndaki 8 maçtan 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı.

Geçen yıl Chelsea'yi çalıştıran Benitez, Arsenal ile oynadıkları iki Londra derbisini de 2-1 kazanmayı başarmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Arsenal Napoli Maçına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement