Arsin Çiçekli Kur'an Kursu'nda İcazet ve Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Arsin Çiçekli Kur'an Kursu'nda İcazet ve Mezuniyet Töreni

Arsin Çiçekli Kur'an Kursu'nun icazet ve mezuniyet töreni yapıldı.

02.10.2017 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsin Çiçekli Kur'an Kursu'nun icazet ve mezuniyet töreni yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mezuniyet törenine Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Kur'an kursu öğreticileri, vatandaşlar, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çiçekli Kur'an Kursu için kendilerine talimat verdiğini ve bu talimat neticesinde 600 bin lira masrafla kurs binasının heyelandan kurtarıldığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Türkiye'nin her yerinden Trabzon'daki Kur'an kurslarına öğrencilerin geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Evlatlarımız artık en iyi tahsili yapacaklardır, zira önlerinde artık hiçbir engel yoktur. Vatanımızdaki bütün evlatlarımız bizimdir. Kimsenin etnik kökenine bakmadan hepsini bizim evladımız kabul ediyoruz. Evlatlarımız diğer illerden şehrimize gelip Kur'an kurslarımızda layığıyla tahsil görmektedir. Bu bölgenin insanlarının da evlatlarını Kur'an kurslarına daha fazla göndermelerini talep ediyoruz. Bu memleket çok badireler geçirdi. Ezan'ın Türkçe okutulması dayatmasını geçirdi, 28 Şubat'ları yaşadı, imam hatiplilerin ötekileştirildiği dönemleri yaşadı. Bir tapu dairesine bile başörtüsü ile gidenlerin işlem yapmasının engellenmesini yaşadı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı, kellesini koltuğa alarak, kimseye namlu dayamadan, toplumu kutuplaştırmadan attığı adımlarla toplumun temel insan hak ve hürriyetlerine kavuşmasını temin etti. Buralarda yetişen talebelerin diğer ilimleri de tahsil ederek bu vatanın idarecileri olmalarını istiyoruz. Bu memleket bu evlatlarımızın gayretleriyle yükselecektir."

Arsin Çiçekli Kur'an Kursu'nun 29'uncu döneminde 37 öğrencinin hafızlık icazeti aldığı, 47 öğrencinin ise dini ilimlerden mezun olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arsin Çiçekli Kur'an Kursu'nda İcazet ve Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement