Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin Enerji Sorunu - Son Dakika
Yerel

Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin Enerji Sorunu

Arsin Organize Sanayi Bölgesi\'nin Enerji Sorunu

Trabzon’da Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde artan üretim kapasitesi ve yatırımları mevcut enerji nakil hattı karşılayamıyor.

03.02.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde artan üretim kapasitesi ve yatırımları mevcut enerji nakil hattı karşılayamıyor. Fabrika sahipleri ve yatırımcılar yeni projelerini hayata geçirmekte enerji sorununa takılırken, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde artan enerji ihtiyacının karşılanması için çalışmalar sonuç vermedi.

Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde mevcut enerji nakil hattı kapasiteyi doldurunca, fabrikalardan gelen enerji ihtiyacı talepleri de bir süredir askıda bekletiliyor. Enerji talepleri bekletilen yatırımcılar fabrikalarda ek ve yeni yatırımlarını hayata geçirmekte gecikirken, sorunun çözümü için 3 milyon TL'lik finansmana gerekli olduğu belirtiliyor.

Enerji nakil hattını yenileme çalışmaları kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Arsin OSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Hacısalihoğlu, ile bir araya gelen Arsin Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Turan, Üyeler ve Sanayiciler Cengiz Sözen, Dursun Ali Sakarya, konu hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulundular.

Ziyarette konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arsin OSB'nin enerji ihtiyacının artmasının sevinilmesi gereken bir durum olduğunu, yatırımcıların işlerini geliştirmenin yanı sıra ek ve yeni fabrikaları devreye sokmak için enerjiye ihtiyaç duymalarının üretim, istihdam ve ihracat anlamı taşıdığına dikkat çekti. Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamen dolduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, bu doluluğa paralel genişleme çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Enerji nakil hattı sorununun çözümünün çok acil olduğunu ifade eden heyet üyeleri ise, "Bölgemizin elektrik ihtiyacını karşılayan havai enerji nakil hattının kapasitesini doldurması sebebiyle, yapılması planlanan yeraltı kablolu daha yüksek kapasiteli enerji hattı maliyetinin bugünkü birim fiyatlarıyla 3 milyon TL olduğu görülmektedir. İşletmelerimize sorunsuz enerji sağlamak için ve mevcut işletmelerin ve yeni yatırım yapacak firmaların enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla öngörülen yatırım maliyeti için kaynak arayışı içinde bulunmaktayız" dediler.

Başkan Hacısalihoğlu, Arsin OSB'de enerji nakil hattı kapasite artırılması projesinin 3 milyon TL'lik finansmanı konusunda başta bakanlık olmak üzere kaynak arayışlarına destek çalışmalarına TTSO olarak katkı verileceğini sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin Enerji Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement