Arslan Alptekin'in Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Arslan Alptekin'in Cenazesi Toprağa Verildi

Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Arslan Alptekin'in (71) cenazesi, Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

21.06.2011 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Türkistan liderlerinden İsa Yusuf Alptekin'in oğlu Arslan Alptekin için Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Alptekin'in yakınları, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Tebet Yücetürk, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı ve vatandaşlar katıldı.

Namazın ardından cenaze aracına kadar omuzlarda taşınan Alptekin'in cenazesi, Topkapı Mezarlığı'na defnedildi.

Törende, gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Alptekin'in rahatsızlığını bildiklerini ve yakından takip ettiklerini belirterek, "İsa Ağabey, bizim büyüğümüzdü. Kendisine çok saygı duyardık. Doğu Türkistan davasında bu ailenin büyük emeği var. Doğu Türkistan'da çekilen çileler, ayrı bir destandır" dedi.

Kuzu, aileye başsağlığı da diledi.

Arslan Alptekin'in kardeşi Erkin Alptekin de çok üzgün olduğunu belirterek, Doğu Türkistanlı gençlerden, Arslan Alptekin'in yaptıklarını devam ettirmelerini istedi.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ise Alptekin'in dava arkadaşı olduğunu ve İstanbul'da birçok faaliyette birlikte olduklarını kaydetti. Alptekin'in, babası gibi bağımsızlık mücadelesinde bulunduğunu ifade eden Tümtürk, aileye başsağlığı diledi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arslan Alptekin'in Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement