Arslan'dan "Marmara Denizinde Işıkla Avcılık Yapılıyor" İddiası - Son Dakika
Ekonomi

Arslan'dan "Marmara Denizinde Işıkla Avcılık Yapılıyor" İddiası

Arslan'dan "Marmara denizinde ışıkla avcılık yapılıyor" iddiası Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan: "Denizlere binlerce watt'lık ışık verilerek balık avcılığı yapılıyor, bu da denizlere çok fazla zarar veriyor" "Şu an avlanan balıklar standart altında"GİRESUN -...

24.09.2018 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arslan'dan "Marmara denizinde ışıkla avcılık yapılıyor" iddiası

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan:

"Denizlere binlerce watt'lık ışık verilerek balık avcılığı yapılıyor, bu da denizlere çok fazla zarar veriyor"

"Şu an avlanan balıklar standart altında"

GİRESUN - Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, "Marmara'da avlanan hamsiler ışık avcılığı ile avlanıyor, bu da denizlere zarar veriyor" dedi.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, denizlerde bilinçsiz avcılığın her bölgede sürdüğünü kaydederek biran önce önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Karadeniz'de palamut avcılığı sürdüğü için hamsi avı yapılmadığını ama Marmara Denizi'nde hamsi avcılığının başladığını belirten Arslan, bu avcılığın ise denize teknelerin güçlü jeneratörlerinden verilen ışıklar ile yapıldığını iddia etti.

Arslan, "Marmara da avlanan hamsiler ışıkla avlanıyor. Bu ışıkla avcılık denizlerimize çok fazla zarar veriyor. Marmara denizini özellikle bir göl olarak düşünürsek bu avcılığın denize vereceği zararı görürsünüz çünkü binlerce watt denize ışık vererek balığı bir araya topluyorlar ve balığı bu şekilde avlıyorlar. Bu şekilde balığa hiçbir şekilde yaşam hakkı da tanımıyorlar. Devletin kolluk güçlerinin en fazla olduğu yer Marmara denizinde bu gibi şeyler maalesef önlenemiyor" ifadelerini kullandı.

Palamut avcılığının beklenilen düzeyde sürdüğünü kaydeden Kooperatif Başkanı Hamdi Arslan, "Sezon başında söylediğimiz gibi palamut avcılığı beklediğimiz ve istediğimiz düzeyde gidiyor. Palamut 'un 2 aylık bir sezonu var ama bu sene hava şartları iyi geçerse bu Kasım ayında da avcılık olabilir" dedi.

Palamut'tan sonra tezgahlarda en fazla mezgit balığının tezgahlarda görüldüğünü belirten Hamdi Arslan, şöyle devam etti;

"Şu an avlanan balıklar standart altı buna nasıl müsaade ediyorlar onu pek anlamış değilim. İstavrit balığı da bölgemizde çok fazla tüketilen bir balık maalesef oda şu an da istenilen düzeyde değil kala kala elde bir hamsi kalıyor. O da şu anda palamut avcılığı devam ettiği için onun peşinde. Hamsi avcılığını da erken başlamasını sezonun uzun süre sürdürülebilmesi için doğru bulmuyorum. Hamsi Eylül sonu ve Ekim ayı başlarında başlıyor kısa sürede 1 aylık bir av yapılıyor bununla beraber hamsi de kıyılarımızı terk ediyor. Bunun içinde hamsinin erken avcılığına karşıyım. Şu an tezgahlara gelen hamsi Marmara hamsisi. Önceki yıllarda bu zamanlarda tezgahlara gelen Marmara hamsisi daha iri çıkıyordu ama bu sene sanki Karadeniz hamsisi gibi çıkıyor ve bu hamsi şuan tezgahlarda Karadeniz hamsisi diye satılıyor."

Arslan\'dan "Marmara Denizinde Işıkla Avcılık Yapılıyor" İddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Arslan'dan 'Marmara Denizinde Işıkla Avcılık Yapılıyor' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement