Arslan Zeki Demirci Side'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Arslan Zeki Demirci Side'de Toprağa Verildi

Arslan Zeki Demirci Side\'de Toprağa Verildi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Emirhan Grup Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Zeki Demirci Side - Kemer mezarlığında toprağa verildi.

06.08.2012 20:14  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Emirhan Grup Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Devlet üstün Hizmet Madalyası sahibi Zonguldaklı hayırsever işadamı Arslan Zeki Demirci Side-Kemer mezarlığında toprağa verildi.

Eğitim-öğretime yaptığı katkı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği burslarla adından sözettiren Arslan Zeki Demirci için sırasıyla otel çalışanlarının kaldığı lojmanda, her yıl yüzlerce takımın Manavgat'a gelmesine vesilen olan Antalya bölgesinin en büyük futbol tesisi olan Emirhan Spor Kompleksinde tören düzenlendi ve çalışanlardan helallik istendi. Spor kompleksinde düzenlenen törende oğlu Ahmet Demirci, torunu Zeki Emir ve çocukluk ve okul arkadaşı Engin Ünsal birer konuşma yaptı. Arslan Zeki Demirci'nin sesiyle okunan İstiklal Marşı'nın ardından Demirci'nin Atatürkçülüğü, çalışkanlığı, eğitime verdiği değer, yardımseverliği, çalışanlarına ve ailesine verdiği değerden söz edildi. İstiklal Marşı okunurken Demirci'nin eşi Güler, oğlu Ahmet, gelini Demet, torunları Zeki Emir ve Gizem Demirci gözyaşlarına boğuldu.

Hayatının en acı ve en zor gününü yaşadığını belirten Ahmet Demirci, "Bu sıcakta sizleri de topladık. 23 Temmuz'da babamız çok sevdiği teknesiyle uzun bir seyahate çıktı. 13 gün sonra Allah onu bana buraya getirmeyi nasip etti. Ama ondan 3 gün sonra çok çok daha uzun bir seyahate çıktı. Maalesef artık benim kudretim artık onu getirmeye yetmiyor. Getiremeyeceğim. Bize çok şeyler öğretti. Bana, çalıştığı arkadaşlarına, etrafına, bize Atatürkçülüğü öğretti. Bize Atatürk ilke ve inkılaplarını öğretti.

Bize iş disiplinini öğretti, bize başarıyı öğretti. Şimdi tekrar onu geri getiremezsem bile inanıyorum ki o bizi gözlüyor. Bizim görevimiz şuanda onun bize bırakmış olduğu çok nadide değerleri düşünceleri, ilkeleri, prensipleri ve disiplinleri onun arzu ettiği yönde daha fazla geliştirmek. Ona ve bize yakışır şekilde daha büyük ailecek personelimizle. Hiçbir zaman için personeline personelim demezdi. Ailem onlar benim, çocuklarım derdi. Çocuklarımızla, kardeşlerimle daha büyük başarılara imza atmak ki o devamlı mutlu olsun" dedi.

Dedesiyle her zaman gurur duyduğunu belirten Zeki Emir Demirci, "Arslan Zeki Demirci hayatı boyunca aslan gibi kükremiş, büyük, onurlu ve yenilmez bir savaşçıydı benim için. Bizlere verdiği en büyük ders her zaman sonuna kadar ayakta savaşarak ve inanarak yürümektir hedeflerimize. Hiçbir zaman kaybetmeyi sevmezdi. Deli dolu ve tamamen istediği gibi yaşadı ve yaşattı hepimizi. O kadar inatçıydı ki kendine deli diyenlere gülüp geçen bir hali vardı. Onun için imkansız yoktu. Huzurlu ve rahat uyu yakışıklı şampiyon. Personelin ailen ve dostların olarak gösterdiğin hedeflere azimle ve inatla yürüyeceğiz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun" dedi.

1936 yılında Zonguldak'ta doğan Arslan Zeki Demirci'yle yollarının 1947 yılında Talas ve Tarsus Amerikan Koleji'nde kesiştiğini belirten Engin Ünsal, "Dağ başında bir okulda 12 yaşında çocuklar olarak hayata başladık ve geceleri o dağ başında ki okulda yorganı başımıza çekip özlem gözyaşları döktük. Biz buraya gelmeden önce demiş ki işçilerine bu arkadaşlarıma kral muamelesi yapacaksınız. Çünkü ben onlarla yorganı başıma çekip saatlerce ağladım. Böylesine düşündü arkadaşlarını. Zeki Çok iyi bir eş, çok iyi bir baba, çok iyi bir patron, çok iyi bir iş veren ve çok iyi bir yurttaştır. Eşi sevgili Güler ile dolu dolu bir hayat yaşadı. Çocuklarına ve torunlarına çok iyi bir eğitim verdirdi. İyi bir iş verendi. Ben Türkiye'de Zeki gibi bir işveren olduğunu sanmıyorum. Bir sabah bana dedi ki yarın sabah 06: 30'da kalk beraber bir yere gideceğiz. Şaşırdım 06: 30'da servis otobüsünün direksiyonunda Zeki belli noktalardan işçilerini teker teker topladı. İddia ediyorum Türkiye'de hiçbir işveren Zeki'nin işçisine karşı gösterdiği bu sadakati, bu yakınlığı gösterememiştir. Zeki iyi bir iş adamıydı, üretkendi. Onun bu yönünü TBMM'de takdir ederek ona yılın iş adamı ünvanını verdi. Zeki sapına kadar Atatürkçü idi. Yabancılar dahil herkese 10. Yıl marşını dinletirdi. Her 10 Kasım'da hepimizle beraber Atatürk'ün önünde saygı ile eğilirdik. Zeki, binlerce insana, binlerce eve ekmek götürmüş çok iyi bir insandı. Zeki bunlarla yetinmedi. Bir mum gibi yandı, etrafını aydınlattı. Onun kurduğu okulda, onun verdiği burslarla okuyan yüzlerce çocuk bu topraklarda aydınlığı getirecek. Atılımları sergileyecek mezunlar vermektedir. Zeki'nin yarattığı o eğitim ortamı yıllarca bu ülkede örnek olarak bir davranış sergileyecektir. Zeki'yi bu gün uğurluyoruz. Onu beyaz güvercinlerle, onu başarısından dolayı alkışlarla uğurluyoruz. Ama Zeki'nin bizimle hep olacağına da inanıyoruz. Zeki bulutların arkasından her zaman bizi izleyecek, her zaman bizimle beraber olacak. Zeki'yi hiçbir zaman unutmayacağız, onun eserlerini hep yaşatacağız. Böyle insanlar az gelir yaşama

bir yazarında söylediği gibi

Şu an İnsanlık tarihinde bir yıldızın kaydığı andır. İşte bu gün o yıldız o büyük ortamdan kaymakta ve geride çok parlak ışık bırakmaktadır.

Türkiye çok önemli bir evladını kaybetmiştir. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Arslan Zeki Demirci'nin cenazesi ailesinin isteğiyle Side-Kemer mezarlığında toprağa verildi.

Arslan Zeki Demirci'nin cenaze törenine Manavgat kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATAB ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, MATSO Başkarı Dr. Şükrü Vural,

MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, MASTOB (Manavgat SideTuristik Otelciler Birliği Başkanı) Cengiz Haydar Barut, TÜRSAB Manavgat-Side BYK Başkanı Ahmet Özden, TİSYOB Başkanı Yaşar Sunal, Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği Başkanı Ali Güneş, İl Genel meclis üyesi Mehmet Erol, turizmciler, Arslan Zeki Demirci'nin okul arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ARSLAN ZEKİ DEMİRCİ KİMDİR?

17 Temmuz 1936 Yılında Zonguldak'ta doğan Arslan Zeki Demirci ilkokulu Zonguldak Gazi İlkokulunda ortaokul ve liseyi Talas Tarsus Amerikan Kolejinde okudu. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme ve Maliye Bölümünden mezun olan Demirci, vatani görevinin ardından Zonguldak'ta iş hayatına atıldı. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Zonguldak Eceler Köyüne babasının adına Ethem Demirci İlkokulu nu ve dedesi adına Hacı İsmail Demirci Camisini yaptırdı köyün su altyapısını tamamladı.

Arslan Zeki Demirci, Ülke genelinde eğitim seferberliğine yaptığı katkılardan dolayı 1984 yılında Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler tarafından Cumhurbaşkanlığı nezdinde berat ve madalya ile onurlandırdı.

Arslan Zeki Demirci, 1986 yılında Zonguldak'ta ticari hayatını noktaladıktan sonra Manavgat'ta bulunan Genel Maden İşçileri Sendikasının 71 odalı otelini kiralayarak turizm sektörüne adım attı. 1999 yılında Zonguldak'ta Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulunu yaptıran Demirci, okulun bütün ihtiyaçlarıyla ve öğrencilerle ilgilenerek yardımlarına devam ediyordu.

Manavgat Rotary Kulübü Başkanlığı döneminde, Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtını Manavgat'a kazandırdı. Manavgat'ta uzun yıllar çok sayıda öğrenciye burs verdi. Halen Zonguldak'ta 201, Manavgat ve Antalya'da 100 öğrenci olmak üzere toplam 301 öğrencinin Üniversite eğitimleri süresince devam edecek bir eğitim bursu projesini başlatan Demirci'ye 2008'de T.B.M.M. tarafından Devlet Üstün Hizmet Ödülü verildi.

Evrenseki'de sahibi olduğu Emirhan Grup Otelleri ile birlikte, spor ve sağlık tesislerini ülkemize kazandırarak

Zeki Demirci, bir çok Avrupa takımının Manavgat'a gelmesine çok sayıda turnuva gerçekleştirilmesine neden oldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arslan Zeki Demirci Side'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.

  • Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi
    16:08 Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi

    Türk Kızılay tarafından Gazze'ye ulaştırılması için hazırlanan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesini taşıyan gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı. İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma amacıyla tedarik edilen gıda, bebek malzemeleri, uyku tulumu ve glütensiz ürünlerden oluşan yardım malzemeleri, Türk Kızılay ve AFAD işbirliğiyle bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemiyle toplamda 39 bin 697 ton insani yardım malzemesi Gazze'ye gönderilmiştir.

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı
    16:03 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, Teksüt Bandırmaspor ile oynadıkları maçta galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Yükselir, takımının mücadelesinden memnun olduğunu ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi. Haftaya Bodrum FK ile deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade etti.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı
    16:02 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana vurdu ve ardından takla atarak durabildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi
    15:58 Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştıkları anlaşılan iki kişi, iş yeri sahibinin yakını olduğu iddia edilen iki kişi tarafından minibüsle ezildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı
    15:57 Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı

    Aksaray'da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında 'Hırsız da böyle mi yapar?' diye sitem etti. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır
    15:56 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankasının açıkladığı 818 milyar liralık zararla ilgili eleştirilerde bulundu. Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ı zararın sorumlusu olarak göstererek, ekonomik krizin nedenlerini ve sonuçlarını anlattı.


Advertisement