Arsuz'da Semt Pazarı İçin İlk Temel Atıldı - Son Dakika
Yerel

Arsuz'da Semt Pazarı İçin İlk Temel Atıldı

Arsuz\'da Semt Pazarı İçin İlk Temel Atıldı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde Karaağaç Semt Pazarı’nın temeli törenle atıldı.

19.05.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Arsuz ilçesinde Karaağaç Semt Pazarı'nın temeli törenle atıldı. Semt Pazarı'nın temeline ilk harcı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, davetlilerle birlikte döktü. Arsuz'un ilçe olmasının ardından ilk kez gerçekleşen temel atma töreninde Başkan Nazım Culha, "Bu daha başlangıç" dedi.

Karaağaç Semt Pazarı ile vatandaşların 6 bin metrekarelik alanda alışverişlerini, sağlıklı, düzenli ve kaliteli bir ortamda yapabileceklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Bir yılı aşkın bir sürede ilçe belediyemiz yapılanma sürecini yaşadı. Göreve geldiğimiz günden itibaren iki büyük ve bir küçük ölçekli üç sel felaketi yaşadık. Büyükşehir Yasası'nın da tam olarak oturmasını beklemek gibi nedenlerden dolayı öngördüğümüz projelere başlamamız bu zamana kadar sarktı. Semt pazarımız ilk temel atma törenimiz ve bundan sonra da projelerimiz peş peşe gelecek. Karaağaç Semt Pazarı projemiz 5 bin 770 metrekare alan üzerinde, 2770 m2 alana 90 adet tezgah, 10 WC, zabıta ofis binası, 56 m2'lik dinlenme tesisi ve kafeteryası ile 3 bin m2'lik otopark alanıyla en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlandı. Buradaki mevcut semt pazarımız; 15-20 yıldır ilkel koşullarda hem vatandaşlara, hem de esnafımıza sıkıntı içerisinde hizmet veriyordu. Bizler de modern ve çağdaş bir kentin gerektirdiği şekliyle bir semt pazarı yaratma düşüncesiyle yola çıktık. Bu konuda kadim dostum Murat Aykut da devreye girdi. 'Biz burada yaşıyoruz, burada ticaret yapıyoruz, bu çorbada bizim de katkımız olsun' dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Arsuz'un hizmete aç ve hizmete susamış bir ilçe olduğunu belirterek, işadamlarına çağrıda bulunan Culha, "Belediyelerin mali durumuna girmek istemiyorum. Çünkü enkaz edebiyatına başlayan belediye başkanlarının hiçbir şey yapamayacağını hepimiz biliyoruz. Biz 13 ayı geride bıraktık, 14'üncü aydayız. Bugüne kadar enkaz edebiyatına girmedik, girmeyeceğiz de. Bu göreve talip olurken kentin çok ciddi anlamda sorunları olduğunu biliyorduk. Arsuz yeni bir ilçe.. Eksiği çok.. Hizmete aç ve hizmete susamış bir ilçe.. Belediye olarak eksikleri çok iyi iliyoruz ve belediyenin imkanlarını doğru bir şekilde hedef alarak, o imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İş adamlarımızın bu konuda desteklerini istiyoruz. İlçemizin rantı, ilçemize aittir. Kesinlikle bireylere ve yöneticilere ait değildir. Destek isterken, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Burada istihdam sağlayacak olan iş adamlarımız, vatandaşlarımız veya esnafımız, bize destek verseler de vermeseler de her türlü desteği ve hak ettikleri kolaylığı Arsuz Belediyesi'nden göreceklerdir" dedi.

Hayata geçirecekleri projelerle Arsuz'un değerini kat be kat artıracaklarını söyleyen Culha, "Arsuz, bütün Hatay'ı ilgilendiriyor. Yazın nüfusumuz 300 bini buluyor. Bunun yaklaşık 150 bini gerek yurt içinden, gerek yurt dışından olmak üzere, şu anda ilçemizde ikamet eden Arsuzlu vatandaşlarımızın dışındaki kişilerden oluşuyor. İlçemizi hem ulusal, hem de uluslararası boyutta tanıtmak için hızlı hareket ediyoruz. En kıza zamanda yine Karaağaç Mahallemizde sosyal tesisin temelini atacağız. Aynı mahallemizde bir köprü projemiz başlayacak. Nardüzü Mahallemizde yakın bir zamanda ziyaretin içerisinde bir namazgah yapılacağının müjdesini de vermek istiyorum. Bizlere verdiğiniz manevi destek, ekonomik destek ve anlayış desteğiyle daha önce söz verdiğimiz tüm projeleri peş peşe hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Semt pazarının başta Karaağaç Halkı, daha sonra bütün Arsuz ve Hatay halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kurban kesilmesinin ardından Başkan Nazım Culha, semt pazarını yapmayı üstlenen Murat Sonel Aykut ve Mesut Karasu'nun yanısıra davetlilerle birlikte butona basarak, Karaağaç Semt Pazarı için ilk harcı döktü. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arsuz'da Semt Pazarı İçin İlk Temel Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement