Art On İstanbul, Zorlu Center PSM'ye Konuk Oluyor - Son Dakika
Güncel

Art On İstanbul, Zorlu Center PSM'ye Konuk Oluyor

Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinden Art ON Istanbul, sanatın yeni adresi Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'ndeki galeri alanında ziyaretçileri ile buluşuyor.

26.11.2013 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk Sergi Kemal Seyhan'dan: '41 metre'

Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinden Art ON Istanbul, sanatın yeni adresi Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'ndeki galeri alanında ziyaretçileri ile buluşuyor. "Art On Istanbul Zorlu Center PSM'de!" projesi, İstanbul çağdaş sanat sahnesine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz hafta ziyaretçiye açılan ilk sergi, 16 Aralık'a kadar sürecek olan, Kemal Seyhan'ın "41 metre" adlı sergisi.

Nitelik ve donanım bakımından, dünyanın önde gelen performans sanatları merkezleri arasında yerini şimdiden alan Zorlu Center PSM, çağdaş sanatı da kapsama alanına alarak bir çekim merkezi yaratıyor.

Art ON İstanbul ile yapılan işbirliği hakkında Zorlu Center PSM'nin Genel Müdürü Ray Cullom şunları aktarıyor;

"Bildiğiniz gibi, biz yeni soluk almaya başlayan bir performans sanatları merkeziyiz. Sanatseverler ile sanat icra edenler için bir buluşma noktası oluşturduk. Sahne üzerinde sergilenen büyüleyici performansların yanı sıra, çağdaş sanatın da çekim alanında olmayı hedefliyoruz. Dileğimiz, sanatın her dalına ev sahipliği yapacak bir platform oluşturmak. Bu nedenle, Türkiye'nin önde gelen sanat galerisi Art On'u, mekanımızda bulunan galeri alanına taşıdık."

Art ON İstanbul'un kurucusu Oktay Duran ise yeni projeleri ve hedeflerini şu sözlerle açıklıyor;

"Zorlu Center PSM'nin ülkemizdeki önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Her şehir bünyesindeki ikonik sanat merkezleriyle anılır; bu anlamda Zorlu Center'ın bu girişimi sembol niteliği taşıyor. Zorlu Center PSM'nin, çağdaş sanatı da kapsaması bu merkezin dünya çapında bir yer edineceğinin göstergesi niteliği taşıyor. Bu alanda Art ON İstanbul'u seçmelerinden dolayı gururluyuz. Art ON İstanbul ailesi olarak bu mekanda nitelikli projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Kemal Seyhan "41 metre" adlı sergisiyle Art ON Zorlu Center PSM'de

Türk çağdaş sanatının soyut işler deyince akla gelen ilk ismi Kemal Seyhan, 13 Kasım – 16 Aralık tarihleri arasında "41 metre" isimli sergisiyle sanatseverleri karşılıyor. Seyhan'ın bu sergisinde kendine has üslubu okunabiliyor. Tuval üzerine yağlıboya tekniğinde yaptığı soyut çalışmaları ve yeni serini oluşturan kağıt üzerine grafit işlerin de yer aldığı sergide, mermer ve metalden yaptığı heykeli de dikkat çekiyor. Mekan ve sanat eseri birlikteliğinin altını çizen Kemal Seyhan, sergisinin adını da mekanının hacmine referans vererek "41 metre" koyuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Art On İstanbul, Zorlu Center PSM'ye Konuk Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement