Arthur Chrıstmas Türkçe Dublajlı Fragman - Son Dakika
Güncel

Arthur Chrıstmas Türkçe Dublajlı Fragman

Arthur Chrıstmas Türkçe Dublajlı Fragman

Arthur Christmas/Hediye Operasyonu, her çocuğun kafasından geçen soruya nihayet inanılmaz, hiç görülmemiş bir yanıt veriyor:

22.11.2011 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Noel Baba onca hediyeyi bir gecede nasıl dağıtıyor?" Cevap: Noel Baba'nın, Kuzey Kutbu'nun altına saklanmış nefes kesici, ileri mi ileri teknoloji ürünü operasyon merkezi. Ama filmin merkezinde, yılbaşı klasiklerine yaraşır unsurlara sahip bir öykü var… Komik mi komik bir ail eve benzersiz bir kahraman: Noel Baba'nın en küçük oğlu, Arthur. Bu şaşırtıcı operasyon merkezinde yüz milyonlarca çocuktan biri atlanınca, Noel Baba ailesinin en küçük üyesi, Noel sabahından once son hediyeyi teslim etmek için patavatsız büyükbabası Noel Dede ve hediye paketlemeyi saplantı haline getirmiş bir cin olan Bryony'le birlikte kahkahalarla dolu, heyecan verici bir göreve çıkıyor.

Columbia Pictures ve Sony Pictures Animation, bir Aardman yapımı olan, Arthur Christmas/Hediye Operasyonu'nu sunar. Başrollerinde seslendirme performanslarıyla James McAvoy, Hugh Laurie, Jim Broadbent, Bill Nighy, Imelda Staunton ve Ashley Jensen yer alıyorlar.

Türkiye'de 3 Boyutlu ve Türkçe dublajlı olarak vizyona girecek filmin yerel seslendirme kadrosunda ise; Arda Aydın, Ali Ekber Diribaş, Mazlum Kiper, Orhan Kemal Aydın, Sibel Taşçıoğlu ve Aysun Topar yer alıyorlar. Yönetmen Sarah Smith. Yapımcılar Peter Lord, David Sproxton, Carla Shelley ve Steve Pegram. Senaristler Peter Baynham ve Sarah Smith. Ortak Yapımcılar Chris Juen ve Peter Baynham. Ortak Yönetmen Barry Cook. Müzik Harry Gregson-Williams.

Filmde yer alan "Santa Claus Is Comin' To Town" adlı Justin Bieber şarkısı, sanatçının ("Mistletoe" adlı yeni single'ı da içeren) yeni albümü "Under The Mistletoe"dan alındı.

NOEL BABA BUNU NASIL YAPIYOR?

Yıldızlarla dolu gökyüzünün altında bir şehir düşünün. Noel Arifesi; çocuklar uykuya dalmış, rüyalarında sekiz güzel geyiğin çektiği kızağıyla uçan Noel Baba'yı görüyorlar. Aniden, şehrin üzerinde bir gölge beliriyor. Topluiğne başı kadar milyonlarca ışık. Bir milyon şekil aşağı iniyor. İstila başladı ama bir tek çan sesi bile duyulmuyor …

ama telaşlanmayın. Noel Baba her yılbaşında işini böyle yapıyor: bir mil uzunluğunda, kamuflaj özelliğine sahip, ileri teknoloji ürünü dev bir kızak ve bir eve girmek, hediyeleri teslim etmek ve bir sonraki eve geçmek için 18,14 saniyesi olan üç kişilik şaşmaz ekipler halinde çalışan bir milyon cin.

Noel Baba şehre geliyor ama bu kez, bacadan inmiyor.

Aardman'ın Columbia Pictures için Sony Pictures Animation'la birlikte hazırladığı bilgisayar destekli yeni 3D animasyon filmi Arthur Christmas/ Hediye Operasyonu!nun ortak yazarlarından biri ve yönetmeni olan Sarah Smith, "Dünyanın görüp görebileceği en iyi teknolojiye sahipler ve masraftan kaçınmıyorlar," diyor. "Bu film kullandıkları teçhizatın neye benzediğini ve nasıl çalıştığını gösteriyor."

Arthur Christmas/ Hediye Operasyonu, Sony Pictures Animation'ın Aardman'la ilk işbirliğini müjdeliyor. Aardman, Chicken Run/ Tavuklar Firarda ve Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit/ Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı gibi, izleyicilerin beğenisini kazanan ödüllü stop-motion filmlerle tanınan bir anmasyon şirketi.

Dört Oscar® (Üçü En İyi Kısa Metrajlı Animasyon, biri Were Rabbit/ Yaramaz Tavşan'a verilen En İyi Uzun Metrajlı Animasyon) dahil olmak üzere 400'den fazla uluslararası ödüle sahip olan Aardman, ikinci uzun metrajlı çalışması olan Arthur Christmas/ Hediye Operasyonu'nda, bir gecede iki milyar hediyenin nasıl dağıtıldığı sorusuna yanıt veriyor.

Organizasyonun başında, Noel Baba'nın ta kendisi var; ama bu günlerde emeklilik fikrini aklından geçiren bir yöneticiden fazlası değil. Arthur Christmas/ Noel Operasyonu, inanılmaz bir sırrı daha açığa çıkarıyor: Noel Babalık bir hanedan; 1000 yıldan fazladır süre gelen bir Noel Babalar soyu söz konusu! Günlük işleri Noel Baba'nın ilk oğlu Steve yürütüyor. Tam bir lider olan Steve, kırmızı kıyafetin bir sonraki sahibi. Noel Baba'nın kendi babası olan Noel Dede de kıyafeti giymiş ve herkese kıyafeti ondan daha iyi giyenin olmadığını anlatıyor.

Ama sevgili kızağı "Eve" ile birlikte emekliye ayrılalı çok olmuş. Kuzey Kutbu'nun becerikli First Lady'si Noel Anne, evi çekip çevirmenin yanında cin hastanelerinin açılışına katılıyor, Grönland'la antlaşmalar imzalıyor, çevrimiçi diploma programlarını tamamlıyor ve Noel Günü sosunu hazırlıyor.

Bir de Noel Baba'nın en küçük oğlu Arthur var.

Arthur'u seslendiren James McAvoy, "Arthur Noele inanıyor ve bunun nedeni sadece ailesi değil," diyor. "Noel ruhuna inanıyor; dünya üzerinde Noeli Arthur'dan daha fazla önemseyen kimse yok."

Gel gelelim, bu özel güne duyduğu sevginin önemi de bir yere kadar. Tarihteki en becerikli Noel Baba adayı olmayan Arthur,hediye paketlemeden bakıma kadar babasının verdiği hemen hemen her işte tökezliyor. Ancak, öykünün başlangıcında sevdiği bir konumda bulunuyor: Noel Baba'ya mektuplar Birimi'nde, sadece hediye istemekle kalmayıp hediyelerini, yaptıkları resimleri gönderen ve hediye dağıtma işinin nasıl yapıldığını soran sayısız çocuğun umuduyla mutlu oluyor.

Arthur'un kahramanlıkla uzaktan yakından ilgisi yok—ta ki bir çocuğun hediyesinin teslim edilmediğini görene ve son hediyeyi eski usulle sahibine ulaştırmak için dizginleri eline alana kadar.

Arthur'un yardımına koşan büyükbabası Noel Dede'nin de bu göreve çıkmak istemesinde kendince nedenleri var. "Noel Dede huysuz ve baş belası biri; ama Arthur'la ortak bir yanı var: Noel fikrine karşı hissedilen yalın, derin ve muzzam bir bağlılık.," diyor role sesini veren Bill Nighy. "Arthur'a gerçekten yardımı dokunabilecek tek kişi, o.."

Noel Dede'nin Noel'i kurtarmaya çalışmasının tek nedeni, yapılacak doğru şeyin bu olması değil sadece. Bu çaba, aynı zamanda yaşlı kurt için, eski kızağı kullanarak ailesine işlerin en iyi şekilde eski usullerle yapılacağını gösterme fırsatı. Ama Nel Dede bile fikrini değiştirebilir: "Başlangıçtaki huyunun sonunda değişmesini sevdim. Filmin başlarındaki hareketleri itici geliyor ama olaylarla iyileşiyor," diyor Nighy.

Hugh Laurie, Steve rolüyle kadroya katılıyor. "Hugh, Steve rolünde harikalar yaratıyor," diyor Smith. "Karakter inanılmaz derecede havalı ve biraz da kendine aşık; bazı şeyleri anlamayan bir karakter. Ama Hugh bu karakteri gayet iyi anladı, bize güzel ve eğlenceli bir performans hediye etti."

Laurie, "Steve operasyonun başı değil. Noel ailesinin bir parçası olarak, alt kademe biri," diyor.

Yönetmeni Sarah Smith olan filmin senaryosu, Peter Baynham ve Sarah Smith tarafından yazıldı. Smith, "Pete en eski iş arkadaşlarımdan ve dostlarımdan biri," diyor. Smith Aardman'da geliştirilmekte olan bir dizi film için çalışmaya başladıktan kısa süre sonrasını anlatıyor: "Pete beni arayıp 'Galiba şimdiye kadar aklıma gelen en şahane fikri buldum,' ve Arthur Christmas/ Hediye Operasyonu'nun konusundan söz etti. En baştan bayıldım. Büyük, duygusal ve eğlenceli bir öykü; en sevdiğim türden."

Yaptığı pek çok çalışmayla (ki bunlara Borat'ın ortak yazarlığı dahil) bir BAFTA TV Ödülü'ne ve bir Oscar adaylığına layık görülen Baynham, "Noel Baba'nın bu işi aslında nasıl yaptığını merak etmeye başlamıştım," diyor. "Neyle dolaşıyor? Herhalde sekiz geyiğin çektiği bir kızaktan daha büyük bir şeyle.

Peki o kadar radar ve uyduyla onu neden göremiyoruz? Bu filmin dünyası kulağa epey heyecan verici geliyor. Ama ben daima komediye yakınlık duydum; bu nedenle, peki ya Noel Baba'nın benim gibi beceriksiz, Noel'in sihrine bayılan ama özellikle böyle ileri teknoloji ürünü bir operasyonda hiçbir düğmeye basmasını istemeyeceğiniz bir oğlu olsaydı ne olurdu sorusu aklıma geldi."

Fikir, Aardman'ın kurucularından biri olan Peter Lord için dayanılmaz bir cazibeye sahipti. Yapımcı, "Bir yılda binlerce fikir dinliyor, birinin size bir anlam ifade etmesini… gerçekten işe yaramasını bekliyorsunuz," diyor. "İşte bu, o fikirdi."

Sony Pictures Dijital Yapımlar başkanı olan ve stüdyonun kıdemli animasyon yöneticisi olarak Aardman'ın Bristol'deki merkezini sık sık ziyaret eden Bob Osher, "Aardman konuyu ilk önerdiğinde, büyük bir fikir olduğunu düşündük," diye hatırlıyor. "Aardman'ın muhteşem çekiciliğini geniş bir izleyici kitlesine ulaştıracak potansiyele sahipti."

Filmin yapımcılarından Carla Shelley, "Aardman'dakiler olarak fikri çok sevdik çünkü geniş kitlelerin ilgisini çekecek, iddialı ama sade bir fikirdi," diyor. "Aardman'a yakışır cinstendi; karakterler mükemmel değil, azıcık kusurluydu."

MacAvoy, "Film gerçekten eğlenceli ve çok zekice hazırlanmış – tam da tüm Aardman filmlerinde olduğu gibi," diye devam ediyor. "Orijinal, yaratıcı, alaycı, farklı ve komik – herhalde hepimizi projeye çeken de bu oldu."

Smith ve Baynham, için senaryo aşamasının en eğlenceli yanı, Noel Baba'nın yönettiği operasyonu – ve Arthur'un kahramanca çıktığı görevi tasarlamak oldu. Baynham, "Noel Baba'nın işleri nasıl yaptığını tasarlamaya başladığınızda, çıldırıyorsunuz," diyor. "Eh, bu işi on iki saatte bitirmesi için Yeni Zelanda'nın güney ucundan başlayıp zig zag çizerek dünyayı dolaşması lazım, diye düşünmeye başlıyorsunuz.

Zaman dilimleri ve Noel Baba'nın günışığına uçup sonar karanlığa dönüp dönemeyeceği konusunda epey tartıştık. Cinlerin ev başına tamı tamına 18,14 saniyelerinin olduğu fikri, yaptığımız hesaplamalar sonucu ortaya çıktı."

Smith, "Dünyada kaç çocuk olduğunu, kaç hediye alacaklarını, yolculuğun ne kadar süreceğini hesaplamamız gerekiyordu," diye devam ediyor. "Ardından, Arthur'la büyükbabasının uçtuğu yerlere olan mesafeyi hesapladık. Noel Dede'nin zamanında dünyayı dolaşması için sekiiz geyikli kızağın ne kadar hızlı uçması gerektiğini bulduk. Peki ya bir geyiği kaybederlerse– o zaman ne kadar hızlı uçarlar?"

Kıdemli animasyon süpervizörü Alan Short, "Öykünün lojistiğiyle ilgili tüm araştırmaları yaptılar; biz de filme eklemek için küçük yollar bulduk," diyor. "Film boyunca neyin ne zaman olduğunu gösteren bir zaman çizelgesi yaptık. Filmde bir saat göründüğünde, satin kaçı göstereceğini hesapladık; böylece her şey kronolojik olarak oturuyor."

Ama telaşlanmayın– sınava sokulacak değilsiniz. Smith ve Baynham, bunca hesaplamayı sizin yerinize yaptı. Onlar, izleyicinin gerçekten önemli olan şeye, öykünün kalbine odaklanacağını umuyor. "Filmi yazarken Pete'le üzerinde durduğumuz en önemli ilke, filmin duygusunu, gerçekliğini hissedebilmekti," diyor Smith. Bizim için duyguyu taklit etmek değil, gerçekten yansıtabilmek önemliydi. Filme gerçek duygularımızı kattığımızdan, sonuçta bizim için çok özel bir film ortaya çıktı."

Baynham, "İşe 'Noel Baba bunu nasıl yapıyor?' diye sorarak başladık," diye ekliyor. "Ama öykü ilerledikçe, mesele nasıla değil, nedene dönüşüyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arthur Chrıstmas Türkçe Dublajlı Fragman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement