Artık 5 Yabancı - Son Dakika
Spor

Artık 5 Yabancı

Artık 5 Yabancı

Basketbol Federasyonu yetkilileri kulüp temsilcileriyle bir araya gelerek ‘proje takım’ uygulamasını anlattı, ‘Ya bu proje ya da 5 yabancı’ kararını açıkladı. İtirazlar gelince, lig kadrosundaki yabancı hakkının düşürülmesi kararlaştırıldı.

22.06.2018 02:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜMİT AVCI
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde takımların ligde kaç yabancıyı kadroya alabilecekleri sorusunun yanıtı ortaya çıkmaya başladı.
Önceki gün düzenlenen Lig Kurulu toplantısında, kulüplerin genelinin 6 yabancı konusunda istekli olması nedeniyle Basketbol Federasyonu'nun B planı olarak hayata geçirmeyi planladığı 'Proje takım' uygulaması anlatıldı. Buna Basketbol Federasyonu, kulüplerinde forma şansı bulamayan milli takım potansiyeli bulunan gençleri İBB kadrosunda toplayacak ve bu oyuncuların sürelerini artırarak, milli takıma oyuncu hazırlamaya çalışacaktı. Özellikle Avrupa Kupası oynayan takımların kadrosundaki genç oyuncuların hem forma şansı bulamaması, hem de hafta içleri seyahat ve kamplar nedeniyle sağlıklı antrenman yapılamaması sorunu böylelikle aşılacak ve kiralık olarak İBB kadrosuna alınacak oyuncuların gelişimleri hızlandırılacaktı. Bu takıma yine genç yaşta 4 yabancı katılarak, rekabetçi olmaları sağlanacaktı. Planlardan bir tanesi de bu takımın küme düşmemesiydi. Ancak bazı kulüpler, İBB yerine kendilerinin proje takımı seçilmesini ve kümede kalmayı garantilemek istediklerini belirtirken, 15 takım arasından 2 takım düşecek olmasına karşı çıkıldı.
Basketbol Federasyonu yetkilileri bunun üzerine kendilerine kulüplerden de bir öneri gelmemesi üzerine 5 yabancı kuralını hayata geçirmeye karar verdi.
Önümüzdeki bir iki gün içinde kulüpler proje takım konusunda geri adım atmaz veya federasyona yeni bir öneri sunmazsa, 5 yabancı kuralı resmen açıklanacak. Takımlar 10 yabancı ile kontrat imzalarsa da  lig maçlarında bunların 5 tanesini kadroya alabilecek ama aynı anda tüm yabancılar da sahada bulunabilecek.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Artık 5 Yabancı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement