Arton İstanbul Contemporary İstanbul'a Yenilik Getiriyor - Son Dakika
Güncel

Arton İstanbul Contemporary İstanbul'a Yenilik Getiriyor

Arton İstanbul Contemporary İstanbul\'a Yenilik Getiriyor

Art ON İstanbul, bu yıl üçüncü kez katıldığı Contemporary Istanbul 107 nolu standında temsil ettiği sanatçıları ve işleriyle birlikte yerini alıyor.

30.10.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

art ON İstanbul, bu yıl üçüncü kez katıldığı Contemporary Istanbul 107 nolu standında temsil ettiği sanatçıları ve işleriyle birlikte yerini alıyor. Üstelik yepyeni bir fikri uygulayarak ülkemizdeki sanat dünyasına bir tazelik getiriyor. art ON İstanbul'un temsil ettiği sanatçılarının yanı sıra standının bir bölümünde karşınıza çıkan MAX5 projesiyle de sanatseverler ulaşılabilir fiyatlara nitelikli sanat eserlerine sahip olabilecekler.

art ON İstanbul'un sanatçılarının hepsi fuar için özel projeler ürettiler ve yeni işler kurguladılar. art ON İstanbul'da yer alacak isimler; Kemal Seyhan, Burcu Perçin, Klaus Mosettig, Behruz Hesmat, Olcay Kuş, Yahya Bağcı, Sencer Vardarman, Hayal İncedoğan, Hüseyin Aksoylu, Ercan Akın, Ilgın Seymen, İlker Canikligil, Onur Mansız, Fırat Engin.

Kemal Seyhan, fuarda yeni serisi ile yer alıyor; dokunun ön plana çıktığı bu işleri monokrom. Ayrıca izleyici ile ilk defa buluşacak olan ve Seyhan'ın soyut işlerinin aksi istikametinde bir çalışması da bulunuyor. Burcu Perçin, tuval üzerine yağlıboya tekniği ile yaptığı kompozisyonlarında iç mekan ve dış mekandaki perspektif algısı üzerine yoğunlaşıyor. Fuarda sanatçının Nisan ayında gerçekleşecek sergisinin ipucu niteliği olan yeni serisi yer alıyor. Olcay Kuş ise daha önceki çalışmalarındaki konuları takip ederken bu sefer malzemeyi değiştiriyor. Yahya Bağcı, yansıma ve yansıyan görüntünün gerçekçiliğini araştırdığı ironik dile sahip işlerinin devamı niteliğinde olan bir resmiyle karşımıza çıkıyor, öte yandan Bağcı'nın aşina olduğumuz yansımanın gerçekçi tasviri, bu sefer iç mekan kurgusunda karşımıza çıkıyor. Sencer Vardarman ve İlker Canikligil fotoğrafı kendine dil olarak seçen sanatçılar. Bu iki isim de çağın en çok fotoğraf çekilen zamanında fotoğrafı yaratan isimler olarak karşımıza çıkıyorlar. Soyut resimlerinde ışık oyunlarına yer veren Hayal İncedoğan, serbest el çalışarak yeni bir hayal dünyası kurgulayan Hüseyin Aksoylu, figüratif çalışan ve kendine özgü bir teknik geliştiren Ercan Akın, biriktirme ve biriktirdiği nesnelerden kolajlar yapan Ilgın Seymen ve hiper gerçekçi işleriyle Onur Mansız, politik içerikli pop-art işleriyle Fırat Engin fuarda karşımıza çıkacak isimler arasında yer alıyor. Art On İstanbul'da sergileri açılacak olan Klaus Mosettig ve Behruz Hesmat'da ilk olarak fuarda izleyici ile buluşuyor.

Yepyeni bir uygulama: MAX5 art ON

art ON İstanbul'un yeni projesi MAX 5, sanatseverlere 'ulaşılabilir sanat' başlığı altında nitelikli sanat eseri sunarken, genç sanatçılar için de yeni bir platform oluşturmayı hedefliyor. art ON İstanbul, bu projesiyle izleyici ve koleksiyonerlere yenilikçi işler sunarak sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyor. art ON İstanbul 7- 10 Kasım 2013 tarihlerinde Contemporary Istanbul'da başlatacağı MAX5 Projesi'nin temel misyonu yerel ve uluslararası sanatçılar tarafından üretilen nitelikli sanat eserinden bir seçki oluşturup, nitelikli sanatın erişilebilir fiyatlara olabileceğini göstermektir.

art ON İstanbul MAX5 Projesi'ni fuar sonrasında kendi galeri alanında da devam ettirmeyi amaçlıyor. Contemporary Istanbul'daki standında yer alacak MAX 5 sanatçıları; Eylül Ceren Ersöz, İsmail Şimşek, Suzanne Rotenbacher, Hooper Turner ve Ultraviolet. Eylül Ceren Ersöz, tuval üzerine yağlı boya tekniğinde ürettiği işlerinde farklı boyutlarla karşımıza çıkıyor, 20x20 cm den 160x180 cm gibi boyutlar iş üreten sanatçının konuları film karelerindeki kadın imgeleri üzerine şekilleniyor. İsmail Şimşek ise, tuvalin üzerinde üçüncü boyutu yaratıyor ve bu işler kendi içinde bir gizeme sahipler. Suzanne RotenBacher, led ışıkları kullanarak mekana yayılan heykel yerleştirmeleri yapıyor. Hooper Turner, dergi imajlarından ve reklam kültüründen yola çıkarak tuval üzerine yağlıboya işler üretiyor. Ultraviolet ise Andy Warhol'un Factory'sinde yetişmenin izlerini günümüze dek taşıyor, pop-artı kendine has üslubuyla yorumlayan sanatçı 'self portrait' adını verdiği ayna işleriyle karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arton İstanbul Contemporary İstanbul'a Yenilik Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement