Artvin Baraj Gölünde Alabora Olan Teknede Kayıp Kişi İçin Jöak Devrede - Son Dakika
Güncel

Artvin Baraj Gölünde Alabora Olan Teknede Kayıp Kişi İçin Jöak Devrede

Artvin'in Borçka ilçesindeki Muratlı Baraj Gölü'nde 10 Mart'ta teknenin alabora olması sonucu kaybolan Muhammet Ay (50) için Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) dalgıç ekibi arama çalışması başlattı.

16.03.2018 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Borçka ilçesindeki Muratlı Baraj Gölü'nde 10 Mart'ta teknenin alabora olması sonucu kaybolan Muhammet Ay (50) için Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) dalgıç ekibi arama çalışması başlattı. Vatani görevini yaptığı Bilecik'teki askeri birliğinden izin alarak gelen ve kayıp babasının bulunması için kıyıda bekleyen Miraç Ay,Banada dalgıç kıyafeti verseler bende dalış yaparım dedi. İlçenin Aralık köyünde kıyıdaki şimşir dalarını toplamak için baraj gölüne açıldıkları teknenin alabora olması sonucu Ekrem Aydın (39) kıyıya çıkmayı başardı, Muhammet Ay ise suda kayboldu. Olaydan sonra AFAD ile Deniz Polisi dalgıçları botla girdikleri baraj gölünde arama çalışması başlattı. Çoruh nehri üzerindeki Muratlı barajı ile Borçka baraj kapakları kapatıldı. Hopa'dan gelen dalgıç polis ekipleri gölde arama gerçekleştirdi. Arama çalışmasında Muhammet Ay'a ulaşılamadı. Bölgeye gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JAÖK) dalgıç ekibi baraj gölünde arama çalışması başlattı. 10 kişilik sualtı dalgıç ekibi botla girdikleri baraj gölünde dalış yaparak akıntı yönünde dip taraması yapıyor.

'BANADA DALGIÇ KIYAFETİ VERSELER..'

Kayıp Muhammet Ay'ın eşi Meyrem Ay (45), çocukları Merve (23), Miraç (21), Mücahit(17) ve Mertcan Ay (9) kıyıda arama çalışmalarını izliyor. Babasının kayıp haberini Bilecik'te vatanı görevini yaptığı sırada öğrenen Miraç Ay, birliğinden izin alarak köyüne geldi. Miraç Ay, Tek isteğimiz, babamızın bulunması ve başında dua edebileceğimiz bir mezarı olması. Beklemek çok acı. Bana da dalgıç kıyafeti verseler tereddüt etmeden bende göle dalarım dedi.

Muhammet Ay'ın kayınbiraderi Metin Gül de bugüne kadar arama çalışmalarından netice alamadıklarını belirterek Perişan durumdayız. Ölümü zaten kabul ettik bari bir mezarı olsun diye umut içindeyiz dedi.

'EL YORDAMIYLA METRE METRE ARANIYOR'

Arama çalışmalarını takip eden Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Çoruh nehri azgın olduğu dönemlerde bu tarz kaza ve kayıpların yaşandığını belirterek şöyle dedi

Halen bulunamayan vatandaşlarımız var. İnsan en azından mezarı olması istiyor. En azında onunla teselli oluyor. Baraj kapakları da kapatıldı su seviyesi epeyce düştü. Buna rağmen görme mesafesi yok denecek kadar az. Ekipler el yordamıyla metre metre arıyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Baraj Gölünde Alabora Olan Teknede Kayıp Kişi İçin Jöak Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement