Artvin'de Aliya İzzetbegoviç'i Anma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Aliya İzzetbegoviç'i Anma Etkinliği

Artvin'de, Aliya İzzetbegoviç'i anma etkinliği düzenlendi.

03.11.2017 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, Aliya İzzetbegoviç'i anma etkinliği düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Artvin İl Müdürlüğünce, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hayata geçirilen "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" kapsamında "Vefa Günleri" adı altında düzenlenen programla ölümünün 14'üncü yılında Aliya İzzetbegoviç anıldı.

Yapımcı ve sunucu Zeynep Bayramoğlu moderatörlüğünde, yazar Muhammed Berdibek'in konuşmacı olarak katıldığı programda Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in siyasi yaşamı ile İslam tarihindeki önemi anlatıldı.

Berdibek, yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'e bağımsızlık yolunda liderlik yapan, bilgi birikimi nedeniyle "Bilge Kral" olarak anılan Aliya İzzetbegoviç'in Evlad-ı Fatihan'ın en önemli unsurlarından birini temsil ettiğinden Türk toplumu için çok önemli olduğunu söyledi.

Bosna Hersek ile ilişkilerin Fatih Sultan Mehmet'in 1463'teki Bosna'yı fethi ile başladığına değinen Berdibek, "Bu ilişkimiz halen devam ediyor. Aliya İzzetbegoviç kadim bağların ürünü olan bu etkileşimi sürdürmek isteyen bir liderdi. Atalarından aldığı terbiyeyi Doğu ve Batı arasında konumlandırarak İslam'ı hem Batı hem de Doğu Medeniyetine anlatmaya çalıştı. Her koşulda adaleti savundu, doğru bildiğinden, inançlarından asla vazgeçmedi." dedi.

Bu programdaki amaçlarının Aliya İzzetbegoviç hakkında bir farkındalık oluşturup genç neslin bu önemli devlet adamını daha yakından tanıması olduğunu kaydeden Berdibek, "Bu programdan sonra 5 kişi çıkıp Aliya ile ilgili araştırma yapsa biz amacımıza ulaşmış oluruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Berdibek, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Programın sonunda Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve eşi Hacer Kocatepe moderatör Bayramoğlu ve konuşmacı Berdibek'e hediye takdim etti.

Programa, Kocatepe'nin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, KYK İl Müdürü Taner Yıldırım, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'de Aliya İzzetbegoviç'i Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement