Artvin'de Kış - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Kış

Soğuk hava ve kar, Giresun, Gümüşhane, Rize, Bayburt, Artvin, Ordu ve Trabzon'un yüksek kesimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

27.12.2018 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soğuk hava ve kar, Giresun, Gümüşhane, Rize, Bayburt, Artvin, Ordu ve Trabzon'un yüksek kesimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Giresun İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, Alucra'da 38, Bulancak'ta 13, Çamoluk'ta 18, Dereli'de 32, Doğankent'te 3, Espiye'de 3, Görele'de 2, Şebinkarahisar'da 40 ve Yağlıdere'de 15 olmak üzere toplam 164 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı yolların ulaşıma açılması için 55 ekip çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, İl Özel İdaresince Dereli ilçesinde kar nedeniyle mahsur kalan 5 kişi, yol açma çalışmalarının ardından kurtarıldı.

Bulancak ilçesinde 2, Dereli ilçesinde 1 olmak üzere 3 hasta da 112 acil servis ekiplerince evlerinden alınarak en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Doğankent ilçesine bağlı Kozköy'de yaşayan Hamza Durkaya'nın, jandarmayı arayarak kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapalı olduğunu, elektrik kesintisinden dolayı da engelli, yatalak ve solunum cihazına bağlı kızının solunum cihazının çalışmadığını belirterek yardım talebinde bulunduğu ifade edildi.

Doğankent Kaymakamlığıyla kurulan koordine sonucu köy yolunun açıldığı belirtilen açıklamada, hasta için ambulans sevki sağlandığı ve aileye elektrik kesintisinde kullanılmak üzere jeneratör ulaştırıldığı kaydedildi.

Gümüşhane

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kentte yoğun kar nedeniyle merkez ilçede 65, Kelkit'te 55, Köse'de 14, Kürtün'de 24, Şiran'da 64 ve Torul'da 25 olmak üzere il genelinde toplam 247 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, yağışın durduğu bölgelere öncelik vererek, 23 iş makinesiyle kapalı yolları açmak için yoğun çalışma yürütüyor.

Kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetreye ulaştığı kent merkezinde yağış aralıklarla devam ederken, belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları sürüyor.

Yağışın etkili olduğu Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana Dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun Dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk Dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün Dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı geçitlerinde de ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanırken, ağır tonajlı araçların zincirsiz geçişine ise izin verilmiyor.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, kent genelinde kar sebebiyle 20 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele çalışmalarını 450 personel ve 349 iş makinesiyle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 73 hasta müdahalede bulundu, 38 cenaze için de gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, bazı bölgelerde kar kalınlığının yer yer 50 santimetre ölçüldüğü kaydedildi.

Rize

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, İkizdere'de 18, Çayeli'nde 1 olmak üzere 19 köy yolu ulaşıma kapandı. Söz konusu yolların açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, İkizdere ve Çamlıhemşin'de toplam 14 köyde kışın kimse yaşamadığı için çalışmaların ilkbaharda gerçekleştirileceği bildirildi.

Bayburt

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent genelinde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren kar nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı.

Söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması İl Özel İdaresi ekipleri aralıksız çalışıyor.

Artvin

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, Şavşat ilçesinde kardan dolayı kapanan 36 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Artvin Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 60 santimetreyi aştı.

Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele çalışmaları da devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon genelinde karla mücadele çalışmalarına ivedilikle devam ettiklerini bildirdi.

Gece boyunca karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Günün ilk ışıklarıyla çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Şehrimizin özellikle orta ve yüksek kesimlerinde yolu ulaşıma kapalı 40 mahallemiz bulunuyor. Çalışmalarımız sonucunda birkaç saat içinde hepsi ulaşıma açılmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Lütfen özel araçlarımızı kullanmamaya, toplu taşıma araçlarından yararlanmaya özel önem gösterelim. Özel araçlarımızı kullanmak durumunda olursak kar lastiği ya da zincir olmadan trafiğe çıkmamaya gayret edelim. Gerek kar yağışının olduğu kırsal mahallelerimizde, gerekse buzlanma tehdidine karşı ilçe merkezlerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Artvin\'de Kış
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'de Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi
    16:37 DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi. Uysal, yerel seçimlere sayılı günler kaldığını belirterek, Demokrat Parti'nin işleyen demokrasi ve hukuk düzeninin inşa edildiği, eşit fırsatlara sahip vatandaşların yarınından emin olduğu Türkiye hayallerinin bulunduğunu ifade etti. Uysal, Türkiye'nin kaynak ve imkanlarının farkında olduklarını vurgulayarak, bu büyük ülkeyi ve büyük milleti yeniden büyük güç haline getirecek irade, siyaset, geçmiş ve tecrübenin adresi olduklarını söyledi. Uysal, ziyaretleri sırasında esnafı da ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaştı.

  • Karabük'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı
    16:37 Karabük'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

    Karabük'te uyuşturucu operasyonu düzenleyen polis ekipleri, şüpheli O.A'nın üst aramasında uyuşturucu madde ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli, adli makamlarca tutuklandı.

  • Antalya Vergi Dairesi, kira geliri beyanı için son tarihi duyurdu
    16:37 Antalya Vergi Dairesi, kira geliri beyanı için son tarihi duyurdu

    Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, kira geliri elde edenlerin beyanname verme süresinin 1 Nisan olduğunu duyurdu. Beyana tabi gelirleri olan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024'e kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermeleri gerektiği belirtildi. Beyannamelerin hazır beyan sistemine internet üzerinden veya vergi dairesine bizzat gidilerek verilebileceği ifade edildi. Ayrıca, konutlardan elde edilen kira gelirlerinin süresinde beyan edilmemesi durumunda belirlenen 21 bin lira istisnadan yararlanılamayacağı ve gecikme faizi ile vergi ziyaı cezası ödeneceği uyarısı yapıldı.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül

    41'incisi düzenlenen ödül töreni Dünya Tiyatro Günü'nde gerçekleştirildi. MSM öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ödül bu yıl Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu kapalı gişe oyunları arasında yerini alan 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen sanatçı Nevra Serezli'ye verildi. Nevra Serezli ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve şöyle söyledi: 'Bu ödülü Metin (Serezli) yıllar önce almıştı, salonumuzda duruyordu. Belki bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum, hatta Metin ile bu konuda bol bol şakalaşıyordum. Şimdi salonda iki adet Dümbüllü büstü var ama ne yazık ki Metin yok. Böyle hasret gidereceğiz.' Nevra Serezli ayrıca bir sanatçının en büyük ödülünün sahneye çıkması olduğunu belirterek: 'Şimdi 'Ağaçlar Ayakta Ölür' oyununa yetişiyorum. Ödül töreninden sonra eve gitseydim, ödül coşkusunu bu kadar çok yaşayamayacaktım. Güzel ödül töreni seyircimin alkışlarıyla katlanacak' dedi. İSMAİL DÜMBÜLLÜ SANAT KAMUOYUNUN ÖNEMLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİ. Müjdat Gezen ise yıllardır verilen ödülle ilgili olarak: 'Tiyatromuzun en önemli isimlerinden İsmail Amca babamın da tanıdığıydı. Onun adına ödül vermeye karar verdiğimizde, yüzündeki gülüşü ve doğru ifadeyi yakalayabilmek için Savaş Dinçel'in yardımlarını rica etttim. Bu büst İsmail Dümbüllü fotoğrafı üzerine Savaş Dinçel'in yüz ifadesinin oturtulmasıyla oluştu ve bir komedyene layık hale geldi.' Töreni izlemeye gelen Tiyatrokare'nin kurucusu ve yönetmeni Nedim Saban ise, daha önce Tiyatrokare'ye Melek Baykal tarafından getirilen İsmail Dümbüllü Ödülünü çok önemsediğini, ayrıca bu ödülün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle, Türkiye'ye örnek, seçkin bir tiyatro okulunda Dünya Tiyatro Gününde verilmesinden de gurur duyduğunu ekledi.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı
    16:35 SpaceX Starship Enkaz Parçaları eBay'de Satışa Çıktı

    Elon Musk'ın özel uzay şirketi SpaceX, Starship'in ilk iki test uçuşunda fırlatma araçlarını kaybetti. Şimdi bu patlamalardan kalan enkaz parçaları, eBay alışveriş sitesinde binlerce dolara satılıyor ve SpaceX, uzay aracını geri almak konusunda gevşek bir tutum sergiliyor. Bir eBay satıcısı, şirketin son fırlatma girişiminden kalan bir karo parçasını 'South Padre Adası'ndaki mendireklerin sonunda sudan yüzerken bulduğunu' söyledi. SpaceX'e 'enkaz bildirme sıcak hattı ve e-postası' üzerinden bilgi verdikten sonra şirket, satıcıya 'parçaları kendilerine göndermeyi ya da tutmayı' seçebileceğini söyledi. SpaceX Starship, patlamalarıyla ve çarpıcı paslanmaz çelik dış görünümüyle tanınıyor, ancak roketin alt kısmı ısı kalkanı olarak 18 bin siyah silika bazlı altıgen karo ile kaplı. Bu yeniden kullanılabilir karolar 2 bin 500 derece üzerindeki sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanmış, bu nedenle roketler patladığında sağlam kalması bekleniyordu. Karoların kendileri maddi bir değere sahip değil ve esas olarak hatıra olarak değerlendiriliyor. SpaceX, NASA ile büyük sözleşmeleri olan başarılı bir işletme olsa da, şirket henüz Musk'ın şirket için belirlediği hırslı hedeflerin hiçbirine ulaşmadı ve ulusal uzay programlarının hatırladığı başarılara erişemedi. Yetkililerin bu parçalara sahip çıkamaması sonucu, bu enkaz parçalarını bulan kişiler eBay alışveriş sitesinde satışa çıkardı.

  • Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti
    16:35 Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti

    İsveç asıllı otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada artık dizel motorlu otomobiller üretmeyeceğini belirtmişti. Şirketin Torslanda fabrikasında üretilen son dizel motorlu Volvo otomobilin modeli ise XC90 oldu. Volvo, gelecek yıllarda tüm satışlarını elektrikli otomobillerle gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Advertisement