Artvin'de Sbs Sonuçlarına Göre Bin 783 Öğrenci Ortaöğretim Kurumlarına Yerleşti - Son Dakika
Yerel

Artvin'de Sbs Sonuçlarına Göre Bin 783 Öğrenci Ortaöğretim Kurumlarına Yerleşti

Artvin'de Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre bin 783 öğrencinin çeşitli ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiği bildirildi.

26.08.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre bin 783 öğrencinin çeşitli ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, yaptığı yazı açıklamada, 2013 yılında SBS sonucu Artvin'den bin 946 öğrencinin tercih yaptığını belirtti.

Bu öğrencilerinden 132'sinin fen liseleri, 10'unun sosyal bilimler liseleri, 231'inin Anadolu öğretmen liseleri, 839'unun Anadolu liseleri, 48'inin sağlık meslek liseleri, 523'ünün diğer Anadolu meslek liseleri olmak üzere toplam bin 783 öğrencinin ortaöğretim kurumlarına yerleştiğini ifade eden Yanmaz, şunları kaydetti:

"2012-2013 eğitim-öğretim yılında 8. sınıf öğrencileri SBS için yoğun çaba gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak onların bu çabalarına, heyecanlarına destek olmak için ARTBAP (Artvin Başarıyı Artırma Projesi) kapsamında velilerimize ev ziyaretlerinin yapılması, performans takip sınavlarının düzenlenmesi, oluşturulan ölçme değerlendirme birimlerimiz ile öğrenci başarısı konusunda sürekli düzeltmede bulunulması, öğrencilere sınavlar konusunda rehberlik edilmesi, okullarımızda okuma seanslarının düzenlenmesi, il genelinde SBS hazırlık kurslarının açılması, sınav stresini yenme seminerlerinin düzenlenmesi, öğrencilerle birebir görüşme etkinliklerinin gerçekleştirilmesi ve diğer birçok çalışmayı tüm yönetici ve öğretmenlerimizle beraber yürüttük." - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'de Sbs Sonuçlarına Göre Bin 783 Öğrenci Ortaöğretim Kurumlarına Yerleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement