Artvin'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Artvin'de Toplu Açılış Töreni

Artvin\'de Toplu Açılış Töreni

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllık 3 milyon kapasiteli olacak havalimanı kapasitemiz, ülkemizin ikinci deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanı olacak.

01.03.2019 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllık 3 milyon kapasiteli olacak havalimanı kapasitemiz, ülkemizin ikinci deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanı olacak. Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilik önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Artvin'e yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, Artvin Devlet Hastanesinin, 231 yataklı ek bloklarla büyütüldüğünü belirterek, Ardanuç, Hopa, Şavşat, Murgul, Yusufeli, Arhavi ve Borçka'ya da devlet hastaneleri kazandırdıklarını söyledi.

Sadece şehirde değil ilçelerde de hastaneler yapmaya devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, 5 sağlık tesisinin yapımı, 6 sağlık tesisinin ise plan, proje ve ihalesinin de sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'de 723 konut projesini hayata geçirdiklerini de ifade ederek, "Şehir merkezinde hizmet verecek 5 adet atık su arıtma tesisimizden 3'ünün yapımı, 2'sinin proje çalışmaları devam ediyor." dedi.

Erdoğan, imar barışı ile 24 bin 166 Artvinlinin sıkıntısının giderildiğine dikkati çekerek, Artvin'deki 17 ata yadigarı eserinin de restorasyonunu yaparak onları da ihya ettiklerini belirtti.

Ulaşımda 22 kilometrekareden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 46 kilometrekareye çıkardıklarına işaret eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hopa-Borçka yolunu ve güzergahtaki ülkemizin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olan Cankurtaran Tüneli'ni kim yaptı, kim? Biz yaptık. Hep ne dedik? 'Biz Ferhat'ız, siz, Şirin.' Dağları deldik, size ulaştık. Dertli olursan, aşık olursan, dağları da delersin, maksuduna ulaşırsın. Biz bunu yaptık. Böylece yaz, kış mevsiminde çok sayıda kazanın yaşandığı Hopa Dağı geçidindeki sıkıntıları çözmüş olduk. Bu yolun kalan kısmının projesi bitti. Yakında onun da ihalesine çıkıyoruz. Aynı şekilde, Macahel ve Sahara tüneli ile ilgili proje çalışmalarını da tamamladık. Toplam maliyeti, 1 milyar 25 milyon lira olan Artvin - Erzurum ayrımı Oltu-Olur yolu bu güzergahtaki 17 tüneli ve bu köprüleri bu yıl bitiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borçka-Artvin ayrımı Murgul-Damar Yolu'nu Artvin- Ortaköy çalışmalarını, Şavşat ayrımı Veliköy Yolu'nu, Yusufeli köprülerini Artvin ayrımı Ardanuş Yolu'nu ve Borçka Muratlı ayrımı Camili Yolu'nu bu yıl tamamlayacaklarını aktardı.

Şavşat geçiş yolunu Yusufeli, Sarıgöl ayrımı Öydem Yolu'nu ve Yusufeli Baraj Gölü altında kalan yol yerine ise yapılan yolların seneye tamamlanacağını belirten Erdoğan, Borçka- Güreşen Köprüsü'nün inşaatına başlandığını söyledi.

"Havayolunu halkın yolu yapacağız"

Erdoğan, Rize ve Artvin illerine hizmet veren 1 milyar 750 milyon lira maliyeti olan havalimanının yapımının da devam ettiğini dile getirerek, şunları belirtti:

"Erzurum'a veya Trabzon'a gitmeyeceksiniz. Onun yerine kendi havalimanına gideceksin. Onu da nereye yapıyoruz? Yine denizin üzerine yapıyoruz. Birisi, Ordu- Giresun'da biliyorsunuz. Dünya'da bunların eşi, benzeri yok. Bir tanesi de şimde Artvin-Giresun üzerine oluyor, denizin üzerinde. İnşallah, ben de Rize'ye gelirken orayı kullanacağım. Siz de Artvin'e gelirken oraya kullanacaksınız. Yolları ne yapacağız? 'Havayolunu, halkın yolunu yapacağız.' dedik ve bunu yaptık. Yıllık 3 milyon kapasiteli olacak havalimanı kapasitemiz, ülkemizin ikinci deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanı olacak. Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Orada da dağları deldik, oradan da kayalar taşıyoruz. Öyle, kolay bir iş değil ama yaparız. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır."

Artvinli çiftçilere 2002'de 3,5 milyon lira tarımsal destek verildiğini hatırlatan Erdoğan, bu desteğin geçen yıl 88 milyon lira çıkarıldığını kaydetti.

Erdoğan, şunları ifade etti:

"Artvinli çiftçilerimize 606 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal, ne diyor? 'Çiftçi öldü. Çiftçinin elinden tarlalarını aldılar.' ya eline diline dursun ya. Ben sana resmi rakamları veriyorum. Şu kadar para diyorum verdik. Artvinli iş insanlarımıza, girişimcilerimize yaklaşık 3 katrilyon lira tutarında yatırım teşviki verdik. Sağladığımız desteklerle, 2 bin 323 Artvinli kardeşimize istihdam kapısı açtık. İş verenlerimize 176 milyon lira tutarında SGK p rim teşviki verdik. Arhavi'ye bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, burada 800 kişiye istihdam sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl, Artvin'i doğal gaz ile buluşturduk mu? Biz buluştururuz ama yıllarca benim Ayşe, Fatma kardeşim ne yaptılar? Odundu, kömürdü, tezekti bunu kullandılar. Şimdi düğmeye basıyorsun daire ısınıyor. Modern olmak, medeni olmak bu. Bugün de Artvin'de toplam yatırım tutarı 1 milyon 252 milyon lira olan 145 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz. Çoruh Üniversitemizin inşaatlarını tamamladığı, Arhavi Meslek Yüksek Okulu, Nihat Gökyiğit Kütüphanesi, Borçka Acarlar Meslek Yüksek Okulu ve Lojmanlarını, Mobilya Dekorasyon Atölyelerini buradan resmen hizmete açıyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Artvin'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.


Advertisement