Artvin'de Yabancı Ormancılara Eğitim Verildi - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Yabancı Ormancılara Eğitim Verildi

Artvin'de, Ukrayna ve Kırgızistan'dan gelen 10 ormancıya, orman zararlıları ile mücadele konusunda eğitim verildi.

27.05.2017 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, Ukrayna ve Kırgızistan'dan gelen 10 ormancıya, orman zararlıları ile mücadele konusunda eğitim verildi.

Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, AA muhabirine, ekosistemin herkesin sahip çıkması gereken bir olgu olduğunu söyledi.

Ormanları korumanın, iyileştirmenin ve artırmanın tüm insanların görevi olması gerektiğini belirten Gurbetoğlu, "Ormanlara zarar vermeden yararlanılmasının planlanması ne kadar önemli ise ormanların korunması, geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve varlığının artırılması da o kadar önemlidir. Bu bağlamda ormanların ve ormancılığın sınırının olmadığını düşünüyorum." dedi.

Gurbetoğlu, ülkelerin sınırları olduğunu ancak ekosistemin sınırları bulunmadığını ifade ederek, ormancıların tüm dünyada kutsal bir görev yürüttüğüne inandığını vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda, orman zararlılarıyla mücadele konusunda 13 ülkeye yönelik somut iş birliği eylem planı hazırlandığını anımsatan Gurbetoğlu, bu plan çerçevesinde Kırgızistan ve Ukrayna'da görev yapan ormancıları kentte ağırladıklarını dile getirdi.

Gurbetoğlu, Artvin Orman Bölge Müdürlüğünün, Kafkasya üzerinden gelen zararlılarla mücadele konusunda tecrübe sahibi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"1966 yılında Kafkasya üzerinden gelen D'micans, 700 bin metreküp ladin ağacını kuruttu. Konuyla ilgili yapılan mücadelede 9 milyon adet R. Grandis üretilerek ormanlara salındı ve böylece biyolojik mücadele sonucunda doğal denge sağlandı. En tehlikeli kabuk böceği olarak ilan edilen Ips typographus, 2003-2009 yılları arasında 1 milyon metreküp ladin ağacını kuruttu. Bu kabuk böceği ile yapılan biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadele ile başarılı sonuçlar alınarak, Doğu Karadeniz Bölgesinde doğal denge sağlandı."

Eylem planı sayesinde, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü uzmanlarının, orman zararlılarıyla mücadele konusundaki tecrübelerini, yabancı ülkelerde görev yapan ormancı meslektaşlarıyla paylaşma fırsatı bulduğunu aktaran Gurbetoğlu, Kırgızistan ve Ukrayna'dan gelen 10 ormancıya 5 gün süreyle hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildiğini kaydetti.

Gurbetoğlu, misafir ormancıların eğitimlerinin dün Borçka ilçesinde gerçekleştirilen saha çalışmasının ardından tamamlandığını, bugün misafirlerini uğurlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'de Yabancı Ormancılara Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kulu'da 20 günlük bebek hayatını kaybetti
    15:54 Kulu'da 20 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ölüm sebebi Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

  • Trabzon'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması
    15:53 Trabzon'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması

    Trabzon'un Of ilçesinde düzenlenen '6. Akıl ve Zeka Oyunları' yarışması, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Öğrenciler, ilerleyen tarihlerde yapılacak olan il elemelerine katılacaklar.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı
    15:48 Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 78 AZ 229 ve 54 AIT 676 plakalı otomobiller çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan 78 AZ 229 plakalı otomobil, çevredeki bir sitenin bahçe duvarında asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken, olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.


Advertisement