Artvin'e Kereste Fabrikası Açmak İçin Uğraşıyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Artvin'e Kereste Fabrikası Açmak İçin Uğraşıyoruz"

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Türkiye'nin kereste ihtiyacının yüzde 30-35'ini Artvin'in sağladığını ancak bundan yeterli gelir elde edemediklerini belirterek, "Fabrikalarımız olmadığından ağaçlar dışarıya gidiyor.

20.12.2018 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Türkiye'nin kereste ihtiyacının yüzde 30-35'ini Artvin'in sağladığını ancak bundan yeterli gelir elde edemediklerini belirterek, "Fabrikalarımız olmadığından ağaçlar dışarıya gidiyor. Bunun önüne geçmek için Artvin'e önümüzdeki yıl kereste fabrikası açmak için uğraşıyoruz." dedi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim, iş gibi nedenlerle kentten ayrılan insanlar geri dönmediği için Artvin'in sürekli göç veren bir il durumunda olduğunu söyledi.

Bu göçü durdurmak ve sürdürülebilir bir ekonomi için turizmi önemsediklerini dile getiren Kurt, "Bunun için mükemmel bir doğamız var. Türkiye'nin en büyük Atatürk heykeli, en yüksek cam seyir terası, en yüksek barajı burada. Dünyanın en büyük ikinci kanyonuna sahibiz. Bu kanyonumuzu da cam seyir terasıyla turizme kazandıracağız inşallah. Türkiye'nin en zengin bitki çeşitliliğine sahip iliyiz. Bizlere düşen bu değerleri ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak." diye konuştu.

Kurt, son yıllarda turist sayısında büyük artış yaşandığını belirterek, bu hareketlilikten yeterli ekonomik geliri elde etmeleri gerektiğini, bunun da ancak yatırımlarla olacağını ifade etti.

Artvin'de sanayinin kentin ortak pazarlara uzak olması nedeniyle gelişemediğini anlatan Kurt, şunları kaydetti:

"Ham maddesi bu şehirde bol olan kereste sektörü var. Artvin Türkiye'nin yüzde 30-35 kerestesini sağlıyor ama bundan yeterli gelir elde edemiyoruz. Fabrikalarımız olmadığından ağaçlar dışarıya gidiyor. Bunun önüne geçmek için Artvin'e önümüzdeki yıl kereste fabrikası açmak için uğraşıyoruz. Bu sayede ilimizde hem en az 300 kişilik istihdam ortamı yaratacağız hem de ham maddeden daha fazla katma değer elde edeceğiz. Bu konuda bürokrasiden, özel teşebbüsün önünü açmasını istiyoruz. Yeni yılın ilk aylarında inşallah temel atma törenini yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Artvin'e Kereste Fabrikası Açmak İçin Uğraşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı
    13:08 Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı

    Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, şehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiğini ve geçen yıla göre satışların 85 tona yükseldiğini belirtti. Katmerci, bu artışın Gaziantep'in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ramazan ayının bereketiyle birlikte Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı ifade edildi. Geçen yıla göre yeni bir rekora imza atan Gaziantep, bu yıl 85 ton baklava sattı ve hedeflerinin 100 ton baklava satışı yapmak olduğunu açıkladı. En çok tercih edilen baklavanın klasik Gaziantep baklavası olduğu da belirtildi.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.


Advertisement