Artvin'in 50 Yıllık İçme Suyu İhtiyacı Karşılanacak - Son Dakika
Güncel

Artvin'in 50 Yıllık İçme Suyu İhtiyacı Karşılanacak

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Artvin İçmesuyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküplük temiz suyun Artvinlilerin hizmetine sunulacağını bildirdi.

30.10.2017 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Artvin İçmesuyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküplük temiz suyun Artvinlilerin hizmetine sunulacağını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Artvin'e yaptığı yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin ederek derelerdeki taşkın riskini azalttığını belirtti.

Artvin İçme Suyu projesiyle 50 yıllık periyotta Artvin il merkezindeki vatandaşlara memba kalitesinde su sağlanacağına işaret eden Murat Acu, devam eden proje kapsamında Hatila Deresi'nden alınacak suyun yaklaşık 33 kilometrelik isale hattıyla il merkezinin yukarısında bulunan Katrevan mevkisindeki arıtma tesisine getirileceğini, oradan da şehre verileceğini kaydetti.

Acu, su kalitesi yönünden çok iyi parametrelere sahip söz konusu içme suyu kaynağıyla diğer hiçbir kaynağa ihtiyaç kalmaksızın Artvin'in gelecek 50 yıldaki su ihtiyacının karşılanacağına dikkati çekerek, Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini belirtti.

Genel Müdür Acu, Artvin İçmesuyu Projesi ile yılda yaklaşık 7,9 milyon metreküplük temiz suyun Artvinlilerin hizmetine sunulacağını vurguladı.

Artvin'deki barajlar

Artvin'deki baraj ve HES yatırımlarına da değinen Acu, DSİ olarak son 14 yılda Türkiye'nin en yüksek barajını Artvin'de inşa edip 3 dev barajı hizmete aldıklarını, ayrıca 54 derenin ıslahını tamamladıklarını kaydetti.

Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında olan Artvin'de, Türkiye'nin gurur projeleri olan Muratlı, Borçka ve Deriner barajları ve HES tesisleri inşa edilerek ülkenin elektrik enerji üretimine büyük katkı sağlandığını vurgulayan Murat Acu, şöyle devam etti:

"Çoruh Nehri üzerine inşa edilen 3 altın gerdanlık ile milli ekonomiye toplam 4 milyar 570 milyon lira katkı sağlanmıştır.

Yine Artvin'de toplum refahını artırmayı hedefleyen Çoruh Projeleri kapsamında yapılan Çoruh Park Projesi tamamlanarak vatandaşımızın istifadesine sunulmuştur. Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı ve HES inşaatı da hızla devam etmektedir."

Acu, bu projenin yapılmasında en büyük destekçilerinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olduğunu da belirterek, kendisine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'in 50 Yıllık İçme Suyu İhtiyacı Karşılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Yunus Timleri Bıçaklı Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi
    10:43 Denizli'de Yunus Timleri Bıçaklı Saldırganı Etkisiz Hale Getirdi

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde cadde ortasında tartıştığı kişiye bıçakla saldıran bir şahıs, devriye sırasında olay yerinden geçen yunus timlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Soruşturma başlatıldı.

  • Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları
    10:42 Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen yüzme yarışlarında başarılı olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinin yeni hedefi bölge ve Türkiye Şampiyonaları oldu. Kulüp, birçok barajı ve elemeyi geçerek 2024 Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Ayrıca, bazı sporcular bölge müsabakalarına ve milli takım seçme yarışlarına katılmaya hak kazandı.

  • Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem
    10:42 Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem

    Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan drone denetimlerinde, emniyet şeritlerini kullanan bir araç sürücüsüne 6 bin 439 TL trafik idari para cezası uygulandı. Sürücü, 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine aykırı davrandığı için cezalandırıldı.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.


Advertisement