Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle kentte kortej yürüyüşü düzenlendi.

08.03.2018 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle kentte kortej yürüyüşü düzenlendi.

Ellerinde Türk bayrakları ve meşale bulunan vatandaşlar, Livane Mehteran Takımı eşliğinde Artvin Belediye binası önünden Halit Paşa Meydanı'na kadar yürüdü.

Vali Ömer Doğanay, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, 7'den 70'e binlerce insanla Artvin'in kurtuluş yıl dönümünü kutlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Türkiye'de neredeyse kurtuluş yıl dönümü kutlanmayan il olmadığını belirten Doğanay, "Düşmanlarımızı Allah'ın yardımıyla bu vatandan ebedi olarak def ettik. Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'daki ruh bu millette ebedi olarak devam edecek." dedi.

Doğanay, vatan toprağını için şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diledi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin'in yeniden vatan topraklarına katılmasının 97'nci yılını ilk günkü heyecanla kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kocatepe, konuşmasında şunları söyledi:

"Dünyaya hükmedecek bir devletin doğum sancılarını yaşadığımız bu günlerde diyoruzki 'ha Afrin ha Artvin' bizim için fark etmez. Ecdadımızın zaferleriyle, kahramanlıklarının hikayeleriyle büyüdük. 'Bunlar mazide kaldı' derken Allah'a bu millete, dosta düşmana Türk'ün gücünü gösterme imkanı verdiği için şükürler olsun."

Türk askerinin Afrin'de adeta yeni bir Malazgirt destanı yazdığını dile getiren Kocatepe, "İçeride ve dışarıda bugünleri karalamaya çalışanlar dün olduğu gibi bugün de olacaktır. Biz sefere çıkıyoruz, zafer Allah'tandır. Bu ülkede 'a partisi', 'b partisi' derdi yoktur. ya vatan seversiniz ya da vatan hainisiniz. Bugün savaştaki bir milletin, dua eden halkı olarak buradayız. Buradan Afrin'deki askerlerimize dualarımızı gönderiyoruz."

Kutlamalar çerçevesinde Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde, "Kuvayi Milliye" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Artvin\'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement