Artvin Piyangonun Büyük İkramiye Talihlisi Gazete Dağıtıyor - Son Dakika
Güncel

Artvin Piyangonun Büyük İkramiye Talihlisi Gazete Dağıtıyor

Piyangonun büyük ikramiye talihlisi gazete dağıtıyorARTVİN'de, Milli Piyango'nun 9 Eylül çekilişinde biletine büyük ikramiye isabet ettiğini 1.5 ay sonra gittiği büfede tesadüfen öğrenen ve 625 bin liralık ikramiyesini alan gazete dağıtıcısı Mehmet Cihan, memleketine döndü.

11.11.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyangonun büyük ikramiye talihlisi gazete dağıtıyor

ARTVİN'de, Milli Piyango'nun 9 Eylül çekilişinde biletine büyük ikramiye isabet ettiğini 1.5 ay sonra gittiği büfede tesadüfen öğrenen ve 625 bin liralık ikramiyesini alan gazete dağıtıcısı Mehmet Cihan, memleketine döndü. Asgari ücretle çalıştığı işini sevdiğini belirten Cihan, gazete dağıtımına devam etme kararı aldı. Sokak ve caddelerde dolaşarak abonelere gazete ulaştıran Cihan, büyük ilgiyle karşılaşıyor.

Artvin'de 15 yıldır asgari ücretle gazete dağıtımı yapan Mehmet Cihan, 6 Eylül tarihinde çeyrek bilet satın aldı. Milli Piyango'nun 9 Eylül çekilişinde çeyrek bilete isabet eden 2.5 milyon liralık büyük ikramiye Cihan'ın satın aldığı bilete çıktı. Ancak, Cihan, 625 bin lira ikramiye kazanan biletini kontrol etmeyi unuttu. Çekiliş tarihinden 1.5 ay sonra gittiği büfeden alışveriş yaparken parası yetmeyen Mehmet Cihan, cüzdanındaki bileti fark etti, amorti çıkma ihtimali üzerine kontrol etmesi için büfeciye uzattı. Büfecinin kontrol ettiği biletin büyük ikramiye kazandığını öğrenen talihli büyük sevinç yaşadı. Cebinde 18 lira olan Mehmet Cihan büfe işletmecisi Lale Akgök'ten aldığı 50 lira borçla gittiği noterde biletini kendi adına tasdik ettirdi.

'ZENGİN ADAM GAZETE DAĞITIR MI'ö

Ankara'ya giderek kazandığı ikramiyesini alan ve İstanbul'daki yakınlarının yanına geçen Mehmet Cihan, önceki gün memleketi Artvin'in Hopa İlçesi'ne döndü. Asgari ücretle çalıştığı işini sevdiğini belirten Cihan, Hopa'da gazete dağıtımına devam etme kararı aldı. İşe yeniden dönen ve cadde ve sokaklarda dolaşarak abonelere gazete ulaştıran Cihan, gittiği işyerlerinde büyük ilgiyle karşılaşıyor. Gazete dağıttığı esnaflar, Mehmet Cihan'a 'Zengin adam gazete dağıtır mı" ifadeleri ile sesleniyor, kendisine bundan sonra ne yapacağını soruyor.

"PARAMIZ VAR DİYE ÇALIŞMAYALIM MI?"

Kendisi için büyük oldukça büyük bir ikramiye kazandığını anlatan Mehmet Cihan, ev ve çay tarlası satın alacağını belirterek hazır paranın kolay harcanabileceğini bu nedenle yatırım yapmak istediğini söyledi. Böyle bir şansın bir kere geleceğini ifade eden Cihan, 'Ekonomik açıdan çok kötü bir hayatım vardı. Her gün 'Durumum düzelsin' diye dua ederdim. Şükürler olsun dualarım kabul oldu. İşimi seviyorum, ölene kadar gazete dağıtacağım. Paramıza var diye çalışmayalım mı'ö diye sordu.

'PARALI BİRİNİ ÇALIŞTIRMAK ZORö

Asgari ücretli çalıştığı gazetesinin sahibi İsmet Başar da 15 yıldır birlikte çalıştıkları Mehmet Cihan'ın yeniden gazete dağıtımına döndüğünü belirterek çok çalışkan biri olduğunu söyledi. Başar, 'Kendisine büyük ikramiye çıkınca aslında 'Daha bizimle çalışmaz' diye üzülmüştük. O kadar sadık bir elemanımız varmış ki, 'Ben yine aynı işimi yapacağım' dedi. 2 gündür yeniden gazete dağıtıyor. Paralı birini çalıştırmak tabii zor. Eskiden erken kalkardı şimdi biraz geç kalkıyor. Onu da biz idare ediyoruzö dedi.

Esnaf Orhan Gürsoy ise 'Zengin olunca insanlar yapmış oldukları işleri bırakıyor, farklı alanlara yöneliyorlar. Ama görüyorsunuz Mehmet yine aynı işini yapıyor ve gazeteyi dağıtıyor. Buda bu şansı ne kadar hak ettiğini gösteriyorö ifadelerini kullandı.

Artvin Piyangonun Büyük İkramiye Talihlisi Gazete Dağıtıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Piyangonun Büyük İkramiye Talihlisi Gazete Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement