Artvin Türkiye'nin En Büyük Atatürk Anıtı, En Çok Ziyaret Edilen Yer Oldu - Son Dakika
Güncel

Artvin Türkiye'nin En Büyük Atatürk Anıtı, En Çok Ziyaret Edilen Yer Oldu

Türkiye'nin en büyük Atatürk Anıtı, en çok ziyaret edilen yer olduARTVİN'de, 22 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük Atatürk Anıtı'nın yer aldığı Atatepe, 1 yılda kentte en çok ziyaret edilen yer oldu.

09.11.2018 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük Atatürk Anıtı, en çok ziyaret edilen yer oldu

ARTVİN'de, 22 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük Atatürk Anıtı'nın yer aldığı Atatepe, 1 yılda kentte en çok ziyaret edilen yer oldu.

Kentte, 22 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük Atatürk Anıtı'nın yer aldığı Atatepe tamamlanan çevre düzenlemelerinin ardından geçen yıl ziyarete açıldı. Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu'nun yaptırdığı 50 ton ağırlığındaki Türkiye'nin en büyük Atatürk Anıtı, ziyaretçi akınına uğradı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Taarruz Zaferi öncesinde Afyon Kocatepe'deki duruşunun işlendiği, 40 ton çelik ve 10 ton bakır kullanılarak yapılan ve şehrin her yerinden görüne bilme özelliğine de sahip heykel, 1 yılda kentte en çok ziyaret edilen yer oldu. Artvinlilerin yanı sıra dışarıdan gelen yerli-yabancı turistlerin de ziyaret ettiği Atatürk Anıtı, Cumhuriyet Bayramı'nda da yoğun ziyaretçi ağıladı. Ziyaretçiler, ellerinde Türk bayraklarıyla ziyaret ettiği anıt önünde sık sık anı fotoğraf çekip, selfie de yaptı.

GENÇLERDEN TEŞEKKÜR

Atatürk Anıtı'nı ziyaret eden Artvinli bir grup genç de anıtın yapılmasına emeği olan Sıtkı Kahvecioğlu'na teşekkür etti. Anıl Öztürk, Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelini bize hediye eden, bize miras bırakan çok değerli büyüğümüz Sıtkı Kahvecioğlu'na Artvin halkı ve genç arkadaşlarımız huzurunda teşekkür ediyoruz dedi.

'GURUR DUYDUM'

Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu ise gençlerin kendisini onurlandığını belirterek, 'Gençler beni onurlandırdı. Gurur, şeref duydum. Çok mutlu oldum. Bir şeye o kadar para sarf edersin neticesi hüsran olur, beğenilmez. Ben şahsen bugün bu heykeli beğeniyorumö diye konuştu.

Kahvecioğlu, duygulanıp gözleri dolarak gençlerden, büyük zorluklarla kurulan Cumhuriyet'in önemini iyi anlamalarını ve sahip çıkmalarını da istedi.

35 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Artvin Belediyesi Atatepe Sosyal Tesisler Müdürü Burak Coşkun ise anıta 35 bin ziyaretçinin geldiğini kaydederek, Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelini dünyaya duyurmanın amacı içindeyizö ifadesinde bulundu.

TAKSİ UYGALAMASINA BAŞLANDI

Öte yandan turizme de kazandırılan anıta yoğun ilgi üzerine, bölgede taksi ve dolmuş uygulaması da başlatıldı. Taksici esnafı Cihat Çelik, uygulamalarıyla turizme katkı yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Türkiye'nin En Büyük Atatürk Anıtı, En Çok Ziyaret Edilen Yer Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement