Artvin Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi - Son Dakika
Güncel

Artvin Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) iş birliğiyle düzenlenen "Artvin Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi" başladı.

17.04.2019 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) iş birliğiyle düzenlenen "Artvin Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi" başladı.

Vali Yılmaz Doruk, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim ve turizm kenti olan Artvin'in, ekonomik ve ticari dinamizmini Hopa ilçesinin temsil ettiğini söyledi.

Bu nedenle kongrenin Hopa'da yapılmasının isabetli olduğunu belirten Doruk, "Tarımdan kültüre, turizmden ekonomiye, finansa kadar birçok alanda bilim adamları tarafından sunumlar yapılacak, bildiriler yayımlanacak. Bizler de bunları kitap haline getirip toplumunun bilgilenmesine sunacağız. Yani toplumumuzu aydınlatmamız lazım, başka çaremiz yok." dedi.

Vali Doruk, Türkiye'nin milli güç unsurları bakımından dünyadaki ender ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunu dünya çok iyi bilir. Coğrafyasıyla bilir, beşeri gücüyle bilir, ekonomik gücüyle bilir, tarihiyle bilir. Bilir ki Afrika'da bir çivi çakacağı zaman Türkiye orada varsa bunu dikkate almam lazım. Asya'da bir adım atacaksa Türkiye orada varsa onu dikkate almam lazım ama bizim de kendi gücümüzü bilmemiz lazım. Bilirsek dünyadaki o oyuncular arasında bizler de yer alırız. Ülkemizin, milletimizin menfaatine dönük atılacak adımlarda söz sahibi oluruz. O yüzden ülkemizin o gücünü dünya bildiği için ya bize umutla bakarlar, kötü niyetliler de tehdit olarak bakarlar. Ülkemizin avantajlarını bilip gücümüzün de farkında olup hep birlikte her alanda daha çok çalışmalıyız. Milli meselelerde toplumun her kesimi bir arada olmayı becermemiz lazım. Beceremediğimiz müddetçe bizi süründürürler. Onun için üniversitelerimize çok büyük görevler düşüyor, bizleri aydınlatmaları lazım."

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki ise üniversitelerin en önemli görevlerinden birinin nitelikli insanlar yetiştirmek olduğuna dikkati çekerek, bu hedefe ulaşmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Bir diğer görevlerinin de araştırma, geliştirme yapmak, bu araştırma ve geliştirme sonucunda elde ettikleri bilgi ve birikimleri topluma, sanayiye ve ekonomiye kazandırmak olduğunu belirten Tilki, "Bugün de bu sempozyumda bunun bir örneğini görüyoruz. Ayrıca üniversitemizin sanayileşme konusunda yoğun çalışmaları var. Bugünkü sempozyumla iş dünyasına katkı sağlamayı amaçladık." diye konuştu.

Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Murat Berberoğlu da kongre programına ilişkin bilgi verdi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Akyürek, kentin limanı, Sarp Sınır Kapısı, tarımı, balığı ve son yıllarda artarak gelişen turizm sektörüyle bir ticaret merkezi haline geldiğini söyledi.

Hopa TSO toplantı salonunda 3 gün sürecek kongrenin açılışına, Kaymakam Vekili Hasan Ongu, İlçe Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, iş adamları, akademisyenler, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement