Artvin Valisi Kalkan: "Artık Köylerde Betonlaşmaya 'Dur' Deme Zamanı Çoktan Geldi ve Geçiyor" - Son Dakika
Yerel

Artvin Valisi Kalkan: "Artık Köylerde Betonlaşmaya 'Dur' Deme Zamanı Çoktan Geldi ve Geçiyor"

Artvin Valisi Kalkan: "Artık Köylerde Betonlaşmaya \'Dur\' Deme Zamanı Çoktan Geldi ve Geçiyor"

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Şavşat Evi ile Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı.

07.12.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Şavşat Evi ile Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı.

İlçeye bağlı Yavuzköy köyünde kaymakamlık tarafından, Köylere Hizmet Götürme Biriliği'nin katkılarıyla Cevizli köyünde bulunan yaklaşık 200 yıllık tarihi ev örnek alınarak yaptırılan Şavşat Evi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Kalkan'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Şavşat Kaymakamı Abdullah Köklü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Temiz, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Meydancık Belediye Başkanı Nihat Acar ile davetliler katıldı.

Vali Kalkan, burada yaptığı konuşmada, Artvin'in geleceğinin eğitim ve turizmin olduğunu göreve başladığı ilk günden beri savunduğunu belirterek, "O günden bu güne hem eğitim hem de turizm alanında önüme gelen projelere, İl Genel Meclisimizin bize sağladığı kaynaklarla ve merkezi hükümetten temin ettiğimiz kaynaklarla destek olmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Şavşat evinin yaşatılması gereken bir değer olduğunu ifade eden Kalkan, şunları söyledi:

"Artık köylerde betonlaşmaya 'dur' deme zamanı çoktan geldi ve geçiyor. Biz özellikle bölgede bu tür projeleri destekliyoruz ki halkımız da yapacağı inşaatlarda eskiye, yani aslına dönsün ve köylerimizi betonlaşmaktan kurtarsın. Nitelikli, yıldızlı konaklama tesislerine ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu ilde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin önünü Artvinli olarak açmamız gerekiyor, eğer turizmin bu ilin geleceği olduğuna samimi olarak inanıyorsak."

Konuşmaların ardından, yaklaşık 150 bin liraya mal olan evin açılışı yapıldı. İki katlı olan ve 100 metrekarelik kapalı alana sahip ahşap evde yöresel yiyecek ve içecekler ile el işi ürünlerin tanıtımı yapılacak.

Vali Kalkan, daha sonra Meydancık beldesinde Borusan Kocabıyık Vakfı'nın katkılarıyla yaptırılan 72 öğrenci kapasiteli Çok Programlı Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine katıldı. Açılışın ardından yurt binasını gezen Vali Kalkan, yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Valisi Kalkan: 'Artık Köylerde Betonlaşmaya 'Dur' Deme Zamanı Çoktan Geldi ve Geçiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement