Artvin Valisi Kalkan Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Artvin Valisi Kalkan Göreve Başladı

Artvin Valiliğine atanan Necmettin Kalkan, görevine başladı.

08.09.2011 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valiliğine atanan Necmettin Kalkan, görevine başladı.

Vali Kalkan'ı Hükümet Konağı önünde Vali Yardımcıları Osman Altın ve Vefa Kaya, Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Jandarma Binbaşı Hakan Keskin, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsileri karşıladı.

Valilik önündeki karşılamanın ardından polis tören mangasını selamlayan Vali Kalkan, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Valilik Toplantı Salonunda kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleriyle tanışan Vali Kalkan, burada yaptığı konuşmada, halkın kendilerinden beklentileri olduğunu belirtti.

Temel hedefinin Artvin'in yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Kalkan, şunları söyledi:

"Artvin ilimiz müstesna bir coğrafyada yer alıyor. Ülkemizin en zengin doğal kaynaklarına, doğal güzelliklerine sahip. Bu da bize şunu gösteriyor, demek ki bu ilin geleceği hizmet sektörü ve turizm olacaktır. Dolayısıyla bizim temel yaklaşımımız vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, temel hak ve hürriyetleri önündeki, varsa engelleri kaldırmak. Biz bunu kamu yönetimindeki ana misyon olarak görüyoruz. Tabi burada güven önemli. Yönetimde keyfiliğe, ayrımcılığa, adaletsizliğe karşı olduğumuzu bugüne kadarki meslektaşlarımızın ifade ettiği gibi ben de açıklıkla ifade ediyorum. Hesap verilebilirlikten, öngörülebilirlikten ve her kademede katılımcılıktan yana, katılımcı yönetimden yana olduğumu ifade etmek istiyorum. ve bu kenti birlikte yöneteceğimizi ifade ediyorum. Bu bağlamda benden önceki valilerin başlatmış olduğu hizmet ve yatırımları aynı şekilde, aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. "

Vali Kalkan, 5 yıllık kalkınma planı programlarında yer alan yatırım ve ilkeleri, yine 61. hükümetin programında yer alan ve vatandaşın hayat standardını kolaylaştırmayı ve yükseltmeyi hedef alan ilkeleri kendilerine şiar edineceklerini vurgulayarak, "Kamu hizmeti sunumunda hizmetin ilk elden verilmesi esastır. Yani her kademedeki yöneticinin önüne gelen sorunu, mahallinde çözmek varsa çözemediği bir konuyu üst makamlara iletmekte görevli ve sorumludur. Zaten ülkemizin geldiği noktada e-devlet anlayışıyla bir çok hizmete elektronik ortamda ulaşılmakta, dolayısıyla da bu hizmet yaygınlaşmış durumdadır" dedi.

Çözüm odaklı ve vatandaş odaklı çalışacaklarını kaydeden Kalkan, "Bu bizim hepimizin ortak sorumluluğudur. Sadece il valisi olarak benim sorumluluğum değil, biz bir ekibiz. Herkes benim takım arkadaşım. Benimle aynı sorumluluğu ve aynı görevi paylaşıyor. Bu vesile ile Artvin'e ve Artvinli'ye hizmet eden atanmış valisinden, kaymakamına, amirinden, memuruna, her kademedeki yöneticisine, yine seçilmiş milletvekilinden, belediye başkanlarına, il genel ve belediye meclis üyelerine, muhtarlarına kadar samimiyetle hizmet eden herkese minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

- ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Valisi Kalkan Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement