Artvinlilerden TBMM Önünde Maden Protestosu - Son Dakika
Güncel

Artvinlilerden TBMM Önünde Maden Protestosu

Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı üyeleri, CHP ve HDP milletvekillerinin katılımıyla Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetini protesto etti.

07.07.2015 17:08  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı üyeleri, CHP ve HDP milletvekillerinin katılımıyla Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetini protesto etti.CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM Dikmen Kapısı önünde, "Cerattepe geçilmez, Artvin yenilmez" demek için bir araya geldiklerini söyledi. Başta milletvekilleri olmak üzere kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Bayraktutan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda komisyonlar oluştuktan sonra kalabalık bir parlamento grubuyla Artvin'e gideceklerini belirtti.

Vakıf Başkanı Demir Akın da TBMM önünde adalet, hukuk ve insanlık aradıklarını ifade etti. Cerattepe'de 29 Haziran'dan bu yana direnişlerinin devam ettiğini vurgulayan Akın, Çoruh Vadisi'nin etrafındaki büyük botanik bahçesinin yok edilmesine, doğa koruma alanlarının yağmalanmasına, yüz binlerce ağacın kesilmesine ve 26 bin insanın yaşadığı kentin üstüne nükleer bomba gibi maden işletme sahasının yerleştirilmesine karşı 25 yıldır mücadele verdiklerini savundu.HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da eyleme katıldı.

Artvinlilerden TBMM Önünde Maden Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvinlilerden TBMM Önünde Maden Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement