Ardahan Üniversitesi İçin Vakıf Kurma Çalışması - Son Dakika
Güncel

Ardahan Üniversitesi İçin Vakıf Kurma Çalışması

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) bünyesinde kurulması planlanan Kalkındırma Vakfı için ilk toplantı Ardahanlı iş adamlarıyla gerçekleştirildi.

21.07.2018 12:24  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) bünyesinde kurulması planlanan Kalkındırma Vakfı için ilk toplantı Ardahanlı iş adamlarıyla gerçekleştirildi.

ARÜ Yenisey Konukevindeki toplantıya, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, diğer yetkililer ve Ardahanlı iş adamları katıldı.

Vali Bilmez, burada yaptığı konuşmada, ARÜ'nün Ardahan için son derece önemli bir konumda olduğunu belirterek, bu nedenle kurulacak vakıfla bunun daha da önem kazanacağını aktardı.

Bölgenin yaşanabilir bir bölge olduğunu dile getiren Bilmez, "Bunun kıymetini bilelim. Sizin buraya sunacağınız gerek maddi, gerekse de manevi desteğin üniversitemizi hak ettiği noktaya taşıyacağından kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber de davetlerine iştirak eden iş adamlarına ayrı ayrı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Ardahan Üniversitesinin yaşatılması ve geliştirilmesi, verimliliğin arttırılması, mali kaynakların güçlendirilmesi amacıyla vakıf kuruyoruz. Bugün bunu sizlerle tartışmak istedik. Bu vakıf Ardahan'da olacak ve birçok yönüyle üniversitemize, bölgemize katkı verecek. Bu desteklerle üniversitemiz için kalite artacaktır. Bu vakfın kurulmasıyla burada okuyan öğrencilerde Ardahan aidiyeti oluşturmak istiyoruz."

Biber, bu toplantının devamının İstanbul, Ankara ve Bursa'da da yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan Üniversitesi İçin Vakıf Kurma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement