Asala Teröristlerini Savunan Ünlü Fransız Avukat Jacques Verges Öldü - Son Dakika
Dünya

Asala Teröristlerini Savunan Ünlü Fransız Avukat Jacques Verges Öldü

Asala Teröristlerini Savunan Ünlü Fransız Avukat Jacques Verges Öldü

15 Temmuz 1983 senesinde THY Orly havalimanı bürosuna ASALA tarafından yapılan bombalı saldırıdan sonra yakalanan Ermeni teröristler Varujan Garbidiyan, Ohanes Semerci ve Soner Nayir'in savunma avukatı ve Paris barosunun tanınmış isimlerinden...

16.08.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engin AKGÜRBÜZ - LYON/ DHA

15 Temmuz 1983 senesinde THY Orly havalimanı bürosuna ASALA tarafından yapılan bombalı saldırıdan sonra yakalanan Ermeni teröristler Varujan Garbidiyan, Ohanes Semerci ve Soner Nayir'in savunma avukatı ve Paris barosunun tanınmış isimlerinden Jacques Verges 88 yaşında öldü.

4 Fransız, 2 Türk, 1 İsveçli ve 1 Amerikalının öldüğü, 70 insanın da yaralandığı bombalı saldırıdan sonra yakalanan ASALA teröristlerinin muhakeme edildiği Paris Ceza Mahkemesi'nde teröristlerin avukatlığını yapan Jaques Verges ile Profesör Mümtaz Soysal ve Profesör Türkkaya Ataöv karşı karşıya gelmişlerdi.

19 Şubat ile 2 Mart 1985 tarihlerinde yapılan duruşmalar sonucu Varujan Garbidiyan muebbet hapse mahkum edilirken Soner Nayır 15, Ohannes Semerci ise 10 sene ağır hapis cezaları almıştı.

Dünyaca ünlü avukat Jacques Verges aynı zamanda nazi Klaus Barbie, Carlos, kızıl Kmer Khieu Samphan, Action Directe teröristleri, Sırp diktatör Slobodan Miloseviç'in avukatlığını yapmış ve Muammer Kaddafi'nin savunmasını üstlenmek için başvurmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Asala Teröristlerini Savunan Ünlü Fransız Avukat Jacques Verges Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement