Asiad Yönetimi Osb'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Asiad Yönetimi Osb'yi Ziyaret Etti

Asiad Yönetimi Osb\'yi Ziyaret Etti

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği ASİAD yönetim kurulu üyeleri, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

27.08.2013 15:27  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) yönetim kurulu üyeleri, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yeni dönemde bölgenin daha da güçlenmesi için önemli çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Tekli, özellikle üreticiliğin önemine işaret ederek, işletmelerin pazar olanaklarını ve ticari imkanlarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. MTOSB'nin bölgesel gücüne vurgu yapan Tekli, "Bölgemizdeki işletmelerimizin tamamına yakını üretici, büyük bir çoğunluğu da dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapıyor. Bu noktada büyük bir potansiyel gücümüz mevcut. Sanayi Bakanlığı'na bağlı olarak görevde olan bölgemiz 1. 2. ve 3. organize bölgelerinden oluşmaktadır. 1 ve 2. bölgemiz aktif olarak çalışmakta, 3. bölgemizin de alt yapı çalışmaları hızla devam etmektedir" dedi.

"Bölge ve ülke geneline bakıldığında Mersin olarak kendi potansiyelimizin farkında değiliz" diyen Tekli, birçok sektörde hala alt yapı sorunlarının çözülemediğini, bunun da gelişmeyi olumsuz etkilediğini belirtti. Zamanla çalışarak bu sorunların çözüleceğini ifade eden Tekli, bunun için her kurum ve kuruluşun kendi sorumluluğunun farkında olması gerektiğini vurguladı. "OSB olarak büyük bir özveriyle ülkenin ihtiyacı olan üretim çalışmalarına önem veriyoruz. Gaziantep gibi sanayi illeri arasında olan bölgelerden ciddi müracaatlar alıyoruz. Çünkü gelişmeye ve geliştirmeye açık bir bölge olduğumuzu gösterdik" açıklamasında bulunan Tekli, sürekli olarak yeni gelişmeleri takip ettiklerini, işletmeleri de bu yönde teşvik ettiklerini dile getirdi. Tekli, üretim olmadan hiçbir şeyin olmayacağını, kaynak elde ise pazar ve markalaşmanın gelişme arttıkça kendiliğinden geleceğini ifade etti. "Eğitimin en önemli ve verimli olanı pratikte yapılanıdır" diyen Tekli, bölgede faaliyette olan meslek yüksekokulunun önemine dikkat çekti. Türkiye'de ilk olarak MTSOB'de yapılan bu uygulamanın nitelikli iş gücünün ortaya çıkmasına zemin hazırladığını belirten Tekli, aynı zamanda firmaların da personel ihtiyacını karşılamasına imkan sunduğunu kaydetti.

Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ise, MTOSB yönetimini kutlayarak, yeni dönemde başarılar diledi. Organize Sanayi Bölgelerinin bulundukları iller ve ülke ekonomisi için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu söyleyen Oğuz, işadamlarının bu bölgelerde daha rahat gelişme imkanı bulduğunu kaydetti. İhracata bakan yönüyle MTOSB'deki firmaların büyük çoğunluğunun yurt dışı ticareti ile uğraşmasının gurur verici olduğunu dile getiren Oğuz, "Ülkemiz ekonomisini geliştirecek ve ayakta tutacak en önemli konu üretim ve ihracattır. Bizler de işadamlarımızın bu iki alanda etkili olması adına faaliyet ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ülkemiz ihracatının gelişmesi için yurt dışı ticaret ve yatırım heyeti programlarına büyük önem veriyoruz. Son olarak düzenlediğimiz Kolombiya- Panama Ticaret ve Yatırım Heyeti programı ile ihracatı artırma adına girişimler yaptık. İlimizi ve ülkemizi tanıtarak, yabancı firmalara ülkemiz ekonomisinin fırsatlarını anlattık ve onları ülkemize davet ettik" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asiad Yönetimi Osb'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement