Aşık Mahzuni Şerif İçin Anma Koşusu - Son Dakika
Spor

Aşık Mahzuni Şerif İçin Anma Koşusu

Aşık Mahzuni Şerif İçin Anma Koşusu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Aşık Mahzuni Şerif için anma koşusu düzenlendi

12.10.2013 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyetleri kapsamında düzenlenen 5. Uluslararası Elbistan-Afşin- Ekinözü Ultra Maraton Koşusu'nun Aşık Mahzuni Şerif etabı yapıldı.

Elbistan Belediyesi ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün katkılarıyla organize edilen 1. Aşık Mahzuni Şerif'i Anma Koşusu'nda, Demircilik beldesinden yarışa başlayan sporcular, 13 bin 200 metrelik etabı, Elbistan Belediyesi önünde tamamladı.

10'u yabancı 50 sporcunun katıldığı koşuda, erkekler kategorisinde Moses Tou (Kenya) birinci, Wontimosn Saxd (Kenya) ikinci ve Kafale Data (Etiyopya) üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise birinciliği Jodidah Kavungu (Kenya), ikinciliği Not Sahpt (Etiyopya) ve üçüncülüğü Svetlana Shepe Leva (Kenya) elde etti.

Yarışmanın birincilerinden Moses Tou, ödül töreninde yaptığı konuşmada, manevi değeri yüksek bir maratonda  koşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yılmaz da bölgenin yetiştirdiği ve dünya çapında tanınan merhum Aşık Mahzuni Şerif için anma koşusu düzenlediklerini söyledi.

Anma koşusuna yabancı sporcuların da yer aldığı 50 sporcunun katıldığını hatırlatan Yılmaz, etkinliğe katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, dereceye giren sporculara madalya ve sertifika verildi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aşık Mahzuni Şerif İçin Anma Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement