Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı

Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı

Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle anıldı.

22.05.2013 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle anıldı. Türk halk müziğinin sevilen isimlerinin Aşık Mahzuni'nin türkülerini seslendirdiği gecede ozanın oğlu Ali ve torunu Yiğit Mahzuni de sahne aldı.

Esenler Belediyesi, "Çeşmi Siyahım", "Dom dom Kurşunu", "Gül Yüzlüm" gibi türküleriyle Türk halkının gönlünde taht kuran büyük halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif için anma programı düzenledi. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni, eşi Fatma Mahzuni ve çok sayıda türkü dostu katıldı. Programa ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bugün bu toprağın sesini, bu toprağın duygularını sözleriyle yüreğimize nakşettiğimiz büyük bir üstadı anacağız. Bu toprağın yetiştirdiği insanı bu toprağın çocukları anlasın istiyoruz. Biz Mahzunileri, Aşık Veyselleri kaybettiğimizde yenilerini bulamıyoruz. Bu toprağın sesini, bu toprağın çocuklarıyla buluşturacağız. Bir daha Mahzuni Şerif gelmeyecek ama Aşık Mahzuni'nin yüreğinden çıkan tınılar kıyamete kadar devam edecektir. Nesiller boyu devam edecektir" diye konuştu.

Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni ise, babasının ölümün hiçbir zaman son olmadığına inandığını belirterek, "O, ölüm bir bitim değil, bir başlangıçtır. Ben ölüp çekip gitmiyorum sadece değişeceğim. Başka şeyler olacağım. Tenim o toprağa katılacak. Böcek, hava, toprak su olup sizinle olacağım derdi" şeklinde konuştu.

Törende Aşık Mahzuni'nin halkın gönlünde taht kuran türkülerini Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden Hüseyin Turan, Sevcan Orhan, Hakan Dedeler, Aysun Gültekin ve Ender Balkır ve oğlu Ali Mahzuni, torunu Yiğit Mahzuni seslendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşık Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement