Aşıklar Bayramı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Aşıklar Bayramı Sona Erdi

Aşıklar Bayramı Sona Erdi

Aşıklar Bayramı ile Aşık Edebiyatı Sempozyumu'na akademisyenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

24.03.2012 16:52  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren Aşıklar Bayramı ile Aşık Edebiyatı Sempozyumu'na akademisyenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve ülke genelinden 25 halk aşığının katıldığı Aşıklar Bayramı, final programı ile sona erdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda bu yıl "1966'dan Günümüze Konya Âşıklar Bayramı ve Âşık Edebiyatı Sempozyumu" ile birlikte gerçekleştirilen Aşıklar Bayramı, her zaman olduğu gibi yine büyük ilgi gördü.

Aşıklar Bayramı'nın final programına AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Feyzi Halıcı, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

MUAMMAYI BİLENLERE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Aşıklar, Aşıklar Bayramı boyunca atışma, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü güzelleme, sazlı güzelleme, cinaslı şiir ve taşlama dallarında birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Programa katılanlara aşıklar tarafından sorulan muammayı bilenlere kitap hediye edildi.

Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Yard. Doç. Dr. Seyit Emiroğlu ve Osman Zabunoğlu'nun yaptığı Aşıklar Bayramı'na ve düzenlenen Aşık Edebiyatı Sempozyumu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2 gün süren programların sonunda çeşitli hediyeler verildi. Program, aşıkların hep birlikte seslendirdikleri türkülerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşıklar Bayramı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement