Aşıklar Şehri: Floransa - Son Dakika
Turizm

Aşıklar Şehri: Floransa

Aşıklar Şehri: Floransa

Dillere destan Sezar ve Kleopatra'nın aşklarını bilmeyen yoktur. Sezar Kleopatra için her sene düzenlemiş olduğu birbirinden farklı şenlikler ile aşkını Kloepatraya ispatlamak için yolu Floransa'dan geçerken bu şehrin adını ''Florentia'' olarak değiştirmiş.

27.03.2018 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Floransa tam bir sanat şehri. Tarihi dokusu, müzeleri, heykelleri, kiliseleri, sanatçılarıyla İtalya'nın tarihini size sunan bir şehir. Dünya'da uçsuz bucaksız şarap bağlarıyla ünlü Toscana Bölgesi olarak bilinen bu bölge, gurmelerin vazgeçilmez destinasyonlarından.

Floransa denilince Medici Ailesi ilk akla gelen isimlerden. 16. yüzyılda 300 yıl boyunca Toskana Bölgesi'ni ve Floransa'yı elinde tutan bu aile, sanata olan düşkünlükleri nedeniyle dünyanın her bölgesinden gelen sanatçılara yaptırdıkları eserleri tüm Floransa'da sergilemişler.

Sanatın Kalbi Floransa'da Akıyor!

Floransa'da adımınızı her attığınız yerde Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphaello, Boticelli'nin eserlerine rastlayabilirsiniz. Hepsi birbirinden özel eserlerle Rönesans'ın öncü sanatçılarından.

Şehri ikiye ayıran Arno Nehri üzerinde karşılıklı rengarenk evler ise yüzyıllardır hâlâ dimdik ayakta. Bu nehrin üzerindeki Ponte Vechio köprüsü üzerinde gözünüz küçük kilitlere takılırsa şaşırmayın. Bu şehre gelen sevgililer, aşklarını ölümsüzleştirmek için kilitleri demir halkalara kilitleyip Arno Nehri'ne atarlarmış. Yanınızda bir tane kilit bulundurmayı da unutmayın! Kim bilir belki Floransa'da aşk sizi de bulabilir…

100 yıl boyunca üç kuşağın tamamladığı Santa Maria del Fiore ise, kentin simgesi. Accademia Müzesi ise, Michelangelo' nun heykellerinin bulunduğu gezilmesi gereken müzelerden. Eğer sanat tutkunuysanız, 4000'in üzerinde sergilenen tablolarıyla Uffizi Müzesi insanın başını döndürüyor.

Floransa'da Görülmesi Gereken Yerler

Piazza Della Republica, Piazza Michelangelo Meydanı, Ponte Veccio Köprüsü, PalazoVecchio, Piazzadella Signoria Meydanı, Pallazzo Pitti, Di Santa Croce Kilisesi, Michelangelo Davut Heykeli, Santa Maria Bazilikası Floransa Giotto Campanile Çan Kulesi, San Lorenzo Bazilikası, San Miniato Al Monte Bazilikası görülmesi gereken en keyifli eserler.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Turizm Aşıklar Şehri: Floransa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement