İş insanı Asil Nadir, 79 yaşında 6. kez baba oldu - Son Dakika
Ekonomi

İş insanı Asil Nadir, 79 yaşında 6. kez baba oldu

İş insanı Asil Nadir, 79 yaşında 6. kez baba oldu

İngiltere'de 1980'li yıllarda en zengin isimlerden biri olan 79 yaşındaki Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir, 6. kez baba oldu. Nadir'in 36 yaşındaki ikinci eşi Nur Nadir'in dün sabah saatlerinde Yakın Doğu Üniversitesi'nde Mert Selim Nadir isimli bebeğini dünyaya getirdiği belirtildi.

03.01.2021 21:57  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1990'lı yıllarda İngiltere'nin en büyük şirketlerinden Polly Peck'in iflas etmesinin ardından İngiltere hükümeti, vergi yolsuzluğu nedeniyle Nadir hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı. Uzun yıllar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan Nadir, 2010 yılında kendi isteği ile döndüğü İngiltere'nin başkenti Londra'da tutuklanmış, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KKTC'DE MEDYA PATRONLUĞUNA DEVAM EDİYOR

Nadir, Türkiye'nin diplomatik girişimleri sonrasında 2016 yılında Türkiye'ye iade edilerek serbest bırakılmıştı. Nadir, KKTC'de medya patronluğuna kaldığı yerden devam ediyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA BİR KIZI OLMUŞTU

İş insanı Asil Nadir, 79 yaşında 6. kez baba oldu. Nadir'in önceki evliliklerinden 4 erkek çocuğu bulunurken, geçtiğimiz yıl ise Lisa Nur adında bir kız çocuğu dünyaya gelmişti.

ASİL NADİR KİMDİR?

Türkiye'de adını 'medya imparatoru' olarak duyuran Asil Nadir 1941'de Lefke'de doğdu. Babası polislikten ayrılınca ailesi Mağusa'ya yerleşti. Asil Nadir iş dünyasına ilk adımını, çocukluğunda Maraş bölgesinde gazete satışı yaparak attı. Babası daha sonra İngiltere'den getirttiği otobüsler ile Kıbrıs'ın ilk otobüs şirketini kurdu. Ailesi, Rum çetelerin zulmü nedeniyle 1961 yılında Londra'ya taşındığında Asil Nadir İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisiydi. Okulu bırakıp iş hayatına atıldı. Londra merkezli Wear Well konfeksiyon şirketini satın aldı. Sunday Times gazetesi onu dünyanın en zengin insanları arasında 11. sıraya yerleştirdi. Dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın tavsiyesi üzerine 1988'de Günaydın gazetesini satın alınca Türkiye'de ismi duyuldu. Ardından Güneş ve Tan gazeteleri ile Nokta dergisini satın aldı. 1990 yılı sonunda, borsada spekülasyon yapmak ve milyonlarca sterlini zimmetine geçirmekle suçlandı. 17 Aralık 1990'da tutuklandı. 1993'te kefaletle serbest bırakılınca özel uçağıyla KKTC'ye kaçtı. 2010 yılında İngiltere'ye döndü. 2013'de kalan 5 yıllık cezası için Türkiye'ye gönderildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İş insanı Asil Nadir, 79 yaşında 6. kez baba oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • DODOK: Hani; boş tüfekle kuş avladığını iddia eden amca hikayesi var ya, bu da aynı hikaye gibi sanki... 0 0 Yanıtla
  • Baston: "Dedem bastonuyla ava gider Her atışında 10-15 kuş avlamadan geri dönmezdi." - Hadi canım olur mu hiç öyle şey, bastonla ateş mi edilir -Hah işte, ben de onu diyorum! 0 0 Yanıtla

Advertisement