Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan" Programı - Son Dakika
Güncel

Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan" Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülke, en değerli sermayesini, yani gençlerini kışkırtmalara, provokasyonlara, kirli hesaplara kurban verdi.

26.12.2015 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülke, en değerli sermayesini, yani gençlerini kışkırtmalara, provokasyonlara, kirli hesaplara kurban verdi. Bir dönem bu ülkenin gençleri, sağ-sol diye birbirine kurşun sıktı. Maalesef bu ülkenin kimi kandırılmış gençleri, Gezi olaylarında olduğu gibi sokaklarda, meydanlarda bir piyon gibi kullanıldı. Bu ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolusundan binlerce genç, Kandil'de kurulan insan pazarında bozuk para niyetine harcandı" dedi.

Erdoğan, Sanat Düşünce Eğitim Derneği'nce (SADED) düzenlenen "Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan Programı"ndaki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içinde bir başka devlete asla müsaade edilemeyeceğini belirterek, "Hiç endişeniz olmasın. Zira biz sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz, başka eğilmek yok bize" ifadelerini kullandı.

Bu milletin geçmişte çok acı yaşadığını, ülkenin en değerli sermayesi olan gençlerini kışkırtmalara, provokasyonlara ve kirli hesaplara kurban verdiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir dönem bu ülkenin gençleri, sağ-sol diye birbirine kurşun sıktı. Maalesef bu ülkenin kimi kandırılmış gençleri, Gezi olaylarında olduğu gibi sokaklarda, meydanlarda bir piyon gibi kullanıldı. Bu ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolusundan binlerce genç, Kandil'de kurulan insan pazarında bozuk para niyetine harcandı. Aynı şekilde ekmeğinin peşinde yurtdışına giden vatandaşlarımızın evlatlarından, o en alttakilerden benliğinden kopanlar, yitip gidenler oldu. İşte bugün de üniversitelerimizde bir grup gencimiz diğerlerinin eğitim haklarını...  Utanmak yok, sıkılmak yok, ODTÜ'de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman 'Özgürlükçüyüz' diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü? Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içerisine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız ama bunlar yönetim olarak hiçbir zaman 'özgürlükçüyüz' diyemezler."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da pek çok çocuğun, gencin, asla kendilerinin olmayan bir kavganın içinde birer ikişer kaybolup gittiğini belirten Erdoğan, "Halbuki biz tıpkı Mehmet Akif gibi, elindeki çivili sopalarla, eğitim görenlere, namaz kılanlara hücum eden değil, elindeki molotofla, kaleşnikofla, roketatarla devletine, kendi halkına saldıran değil, Asım'ın nesli bir gençliği görmek istiyoruz" diye konuştu.

Gençlerin farklı olması, farklı fikirlerden, dünya görüşlerinden olmasının daima bir zenginlik olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin en büyük hazinesi, üniversite kürsülerinde, amfilerinde, sınıflarında gençlerimizin görüşlerini özgürce ifade edebilmesi, tartışabilmesidir. Fikri olmayan insan şiddete sığınır. Üniversitelerde ve sokaklarda şiddet uygulayanları, fikirleri olmadığı için bu yola başvuran zavallılar olarak görüyorum. Bu durumda karşımızdakiler birer genç olmaktan, üniversite öğrencisi olmaktan, mazlum olmaktan çıkar, sadece birer adli suçlu haline gelir. Benim gönlüm böyle bir manzaraya asla razı değil. Gerek üniversitelerimizdeki gerekse hendeklerin gerisindeki gençlerin en kısa zamanda kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa faydalı bireyler haline dönüşmesini temenni ediyorum."

Erdoğan, bölgenin belediyelerine, "Bu tür hendekler kazmayı bırakın da temsilcisi olduğunu iddia ettiğiniz benim Kürt kardeşlerime o belediyenin iş makineleriyle lütfen hizmet veriniz. Onların çöplerini toplayınız. Suyu olmayan o Kürt kardeşlerimin evlerine lütfen onların suyunu götürünüz. Atık sularını taşıyacak kanalizasyonları yapınız" diye seslenerek, "Bunlar var mı? Yok. O sayılan ilçelerde bugün kanalizasyonlar maalesef açıktan akıyor. Kürt kardeşlerime asıl zulmü, kendilerini temsil ettiğini söyleyen bu takım yapıyor" ifadelerini kullandı.

Uzun bir dönem medeniyetin merkezinde yer almış bir ülkenin aydını, yazarı, sanatçısı olmanın zorluğuna işaret eden Erdoğan, salondakilere şöyle seslendi:

"Bu, bilhassa Türkiye gibi eskiye dair ne değer varsa ötelendiği, tahkir edildiği bir dönemde ona sahip çıkma misyonuyla hareket eden bir mütefekkir için çok daha zordur. Mehmet Akif, hayatı boyunca işte bu ağır yüke talip olmuştur. 'Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim, inan ki her ne demişsem görüp de söylemişim'. Onun çileyle, mücadeleyle, kimi zaman sürgünlerle yoğrulmuş hayatı nasıl bizden önceki nesillere ve bize örnek olmuşsa, inşallah gelecek nesillere de rehberlik edecektir. Biz, tıpkı Mehmet Akif'in özlemini çektiği gibi geçmişimizden aldığımız dersle, ilhamla, aşkla, inançla geleceğe yürüyen bir milletiz. Hamdolsun işte şu karşımda gördüğüm manzara Çanakkale'de, Anadolu'da akan kanların suladığı fidanların bugün meyveye durduğuna işaret ediyor. Şu karşımdaki coşku, Asım'ın neslinin bir hayal değil, bir hakikat olduğunu gösteriyor. 28 Şubat oldu, 28 Şubat'ta imam hatip liselerinde 600 bin öğrenci vardı. İktidara geldik, bu öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü ama şimdi hamdolsun 1 milyon 200 bin öğrenci var. O güzeller güzeli ifadede ne diyor? 'Men sabera zafera', sabreden kişi kimse, zafere ulaşır. Sabrettik ama sonunda zafer mukadder oldu. İnşallah istikbali, 2053 Türkiyesini, bunu biz göremeyeceğiz ama temenni ediyorum, dua ediyorum ki bu nesil görecek inşallah veya görenler çıkacak. 2071 Türkiyesini inşallah evlatlarınız ve torunlarınızla beraber sizler inşa edeceksiniz."

Mehmet Akif Ersoy'u, Necip Fazıl Kısakürek'i, 7 güzel adamdan ebediyete irtihal edenleri rahmetle ve hürmetle yad ettiğini söyleyen Erdoğan, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Notlar

Programda konuşması zaman zaman alkış ve tekbirlerle kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a salondakiler, "Asım'ın nesli Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Dik dur eğilme" sloganlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

"Bugünün Asım'ı" isimli belgeselin de gösterildiği programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 61. yaşına ithafen Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 61 öğrenci sahne alarak şiir okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından Sanat Düşünce Eğitim Derneği Onursal Başkanı Mehmet Avcı ile Dernek Başkanı Tahir Fatih Andı tarafından hat tablosu hediye edildi.

Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement