Aşk Çeşmesi, Öldürülen Hristiyanları Anmak İçin Kırmızı Işıklandırıldı - Son Dakika
Güncel

Aşk Çeşmesi, Öldürülen Hristiyanları Anmak İçin Kırmızı Işıklandırıldı

Aşk Çeşmesi, Öldürülen Hristiyanları Anmak İçin Kırmızı Işıklandırıldı

Aşk Çeşmesi, öldürülen Hristiyanları anmak için kırmızı ışıklandırıldıEsma Çakır Roma, 30 Nisan (DHA) - 'Aşk Çeşmesi' olarak da bilinen Roma'nın ünlü Trevi Çeşmesi, inançlarından dolayı dünya genelinde öldürülen ve zulme uğrayan Hristiyanların kanını temsilen kırmızı ışıklarla aydınlatıldı.

30.04.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşk Çeşmesi, öldürülen Hristiyanları anmak için kırmızı ışıklandırıldı

Esma Çakır Roma, 30 Nisan (DHA) - 'Aşk Çeşmesi' olarak da bilinen Roma'nın ünlü Trevi Çeşmesi, inançlarından dolayı dünya genelinde öldürülen ve zulme uğrayan Hristiyanların kanını temsilen kırmızı ışıklarla aydınlatıldı. Etkinlikte, Türkiye'de öldürülen Rahip Andrea Santoro da anıldı.

Halihazırda 200 milyon Hristiyanın zulme uğradığı belirtilen ve 'Katliamları e zulmü durdurun' çağrısı yapılan etkinlik, Vatikan'a bağlı bir Katolik kuruluşu olan 'Aiuto alla Chiesa Che Soffre (Acı Çeken Kilise'ye Yardım Vakfı)' öncülüğünde dün akşam düzenlendi.

Orta Doğu, bazı Afrika ülkeleri e Asya'da, özellikle Boko Haram, El-Şebab ve IŞİD gibi terör örgütlerinin inançları nedeniyle öldürdüğü, zulmettiği Hristiyanların anıldığı etkinlikte, son günlerde çatışmaların arttığı Suriye'nin Halep kentindeki Keldani Kilisesi Episkoposu Antoine Audo da bir konuşma yaptı.

Antoine Audo, savaş başlamadan önce 1 buçuk milyon olan Suriye'deki Hristiyanların sayısının 500 bine, 160 bin olan Halep'tekilerin sayısının ise 40 bine düştüğü bilgisini paylaştı.

2006 yılında Trabzon'da öldürülen Rahip Andrea Santoro'nun kız kardeşi Maddalena Santoro da kısa bir konuşma yaparak, kardeşinin inancından dolayı öldürüldüğü söyledi.

Aiuto alla Chiesa Che Soffre'nin Uluslararası Başkanı Kardinal Maurizio Piacenza ise, Papa Francesco'nun sözlerinden alıntı yaparak, 'Bunlara sessiz kalan da günahkardır' dedi.

Konuşmaların ardından alkışlarla saat 20.30 civarında tamamen kırmızı ışıklandırılan Trevi Çeşmesi, gece 02.00'a kadar böyle kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşk Çeşmesi, Öldürülen Hristiyanları Anmak İçin Kırmızı Işıklandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement