Aşk-I Memnu Antalya Sahnesinde - Son Dakika
Kültür Sanat

Aşk-I Memnu Antalya Sahnesinde

Aşk-I Memnu Antalya Sahnesinde

West Side Story müzikalini ve Anna Karenina balesini kapalı gişe oynayan Antalya Devlet Opera ve Balesi Mayıs ayında yine iddialı bir eserle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

06.05.2011 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri Aşk-ı Memnu'nun hazırlıkları ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Selman Ada'nın bestelediği eseri sahneye koyan isim ise Murat Göksu. Provaları aralıksız süren eser, güçlü bir sanatçı kadrosu ile izleyicilerle buluşacak. 10 Mayıs Salı akşamı saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi 'nde prömiyeri gerçekleşecek eserin biletleri satışa sunuldu. Eser prömiyerin ardından 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde de sahnede olacak.

Prömiyer 10 Mayıs'ta…

Konusuyla sanatseverleri heyecanla karışık yoğun bir duygunun içerisine çeken eser güçlü müzikleriyle de izleyiciyi etkilemeyi başarıyor Tarık Günersel'in librettosunu yazdığı 2 perdelik opera eserinde, orkestrayı ise Selman Ada ve Caner Ruhselman yönetiyor. Dekor Çağda Çitkaya'ya , kostüm Nursun Ünlü'ye, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Güçlü kadro

ANTDOB sanatçılarının güçlü performanslarıyla sahnelenecek olan eserde ; ' Bihter 'karakterini Nurdan Küçükekmekçi Aydın ve Sema Çavuşoğlu; 'Behlül' karakterini ise Oğuz Çimen ve Göksay Yaran dönüşümlü olarak canlandırıyor. Şafak Güç ve Engin Suna 'Adnan 'rolünde , Aslı Ayan, Aytül Büyüksaraç ve Hülya Kazan ise 'Firdevs' rolünde izleyici karşısında olacak. 'Mille de Courton' 'u Serap Çiftçi , Ebru Kaptan ve Medine Tuganova , 'Nihal''i ise Heyecan G. Ceylan oynuyor. Okan Başel, Oben Bostancı, Devrim Demireli 'Beşir' karakterinde , Serap Demirhan ve Semiha D. Karadeniz ise 'Nesrin' karakterinde sahnede olacaklar.'İmam' rolünde ise Alaaddin Ataseven ve Ü. Burak Tekinay izleyiciyle buluşacak. Eserde I. Hafiye rolünü Emre Aytekin , II. Hafiye rolünü ise Osman Tepegöz canlandırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Aşk-I Memnu Antalya Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement