Askerdeyken Sıfır Kilometre Araba Kazandı - Son Dakika
Güncel

Askerdeyken Sıfır Kilometre Araba Kazandı

Bursa'da, askere gitmeden önce "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" kapsamında yaptığı bir alışveriş nedeniyle çekilişe katılan Rahmi Sani, sıfır kilometre otomobil kazandığını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vatani görevini yaparken öğrendi.

22.12.2018 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, askere gitmeden önce "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" kapsamında yaptığı bir alışveriş nedeniyle çekilişe katılan Rahmi Sani, sıfır kilometre otomobil kazandığını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vatani görevini yaparken öğrendi.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde alışverişin canlandırılması amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında çekilişle 10 şanslı kişiye otomobil hediye edildi.

BTSO Hizmet Binası'nda Milli Piyango İdaresi yetkilileri ve noter huzurunda yapılan çekilişin ardından talihli kişiler, merkez Osmangazi ilçesindeki Orhangazi Parkı'ndaki anahtar teslim töreniyle araçlarını aldı.

Törendeki talihlilerden birisi de KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da halen er olarak vatani görevini yapan ve terhisine 9 ay kalan 21 yaşındaki Rahmi Sani oldu.

Sani, bir kuyumcudan alışveriş yaptıktan sonra etkinliğe katılarak çekilişe hak kazandı. Söz konusu etkinlik devam ederken vatani görevini yapmak için Lefkoşa'ya giden Sani, otomobil talihlisi olduğunu anahtar teslim törenindeki çekilişe katılan amcasının oğlu Hüseyin Sani'den öğrendi.

Dalga geçiyorlar sandı

KKTC'de vatani görevini yapan er Rahmi Sani, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, otomobilin, aldıkları küpe sayesinde çıktığını söyledi.

Ablasıyla beraber alışverişe çıkıp, tarihi çarşıdaki bir kuyumcudan alışveriş yaptıklarını anlatan Sani, "Küpeyi aldıktan sonra çıkarken dışarıda tesadüfen çekilişin afişini gördüm. Ablam 'Bize çıkmaz boşver' dedi. Ben de 'En azından deneriz' dedim ve geri dönüp kuyumcudan fişi aldım. Bu fişle de yarışmaya başvurduk." diye konuştu.

Birkaç gün sonra KKTC'ye askere gittiğini anlatan Sani, şöyle devam etti:

"Askere geldikten sonra amcamın oğlu aradı. 'Sana araba çıkmış' dedi. Ben de 'Dalga geçme benimle' deyip telefonu kapattım. Sonra gerçek olma ihtimalini düşünüp, internete girdim. Bir de baktım ki araba bana çıkmış. Sevinçten havalara uçtum. Şu an arabam ben orada olmasam da kapımın önünde duruyor. Hayalim gerçekleşti."

Rahmi Sani'nin otomobilini vekaleten alan amcasının oğlu Hüseyin Sani de ilk haberi aldığında çok şaşırdıklarını dile getirdi.

Kuzenine yetkililerin uzun süre ulaşmaya çalıştığını ama başarısız olduklarını söyleyen Sani, "Askerde olduğu için kuzenime ulaşamayınca bana ulaştılar. Biz haber verince Rahmi araştırıp doğrulamış. Havalara uçtu. Askerlik görevini yaparken sıfır kilometre otomobil sahibi oldu. İlk söylediğimde bana inanmadı. 9 ay sonra askerden dönüp otomobilini kullanmaya başlayacak." dedi.

Askerdeyken Sıfır Kilometre Araba Kazandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askerdeyken Sıfır Kilometre Araba Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement