Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda - Son Dakika
Politika

Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda

Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda

TBMM Milli Savunma Komisyonunda, TSK'de yürürlükte olan disiplin nizamında ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişikliklerin yapılması ile harekat etkinliğinin artırılması için hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

06.07.2020 15:21  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Milli Savunma Komisyonunda, TSK'de yürürlükte olan disiplin nizamında ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişikliklerin yapılması ile harekat etkinliğinin artırılması için hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

Milli Savunma Komisyonu, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, komisyonda teklife ilişkin konuşmasında, silahlı kuvvetlerin 2 bin yılı aşkın kurumsal bir yapıya sahip olmasının temelinde disiplinli bir yapı içerisinde olmasının yattığını ifade etti. Alpay, "Bütün olarak değerlendirildiğinde Bakanlığımızın ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayacak bir teklif gündemimizdedir. Buna bağlı olarak çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmanın ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, silahlı kuvvetlerin, Türk milletinin gözbebeği olduğunu söyledi.

Kanun teklifindeki düzenlemelerle personelin motivasyonunun artırılmasının hedeflendiğinin altını çizen Kirazoğlu, şunları kaydetti:

"21. yüzyılda risk ve tehdit algısının değiştiği, savunma ve güvenlik stratejilerinin buna paralel olarak farklılaştığı, bölgesel ve uluslararası aktörlerin ve dinamiklerin daha etkili olduğu bir güvenlik ortamında bulunmaktayız. Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele faaliyetlerinin yanı sıra ülkemizin, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz dahil denizlerimizdeki hak ve menfaatlerini korumak, tehdit ve tehlikelere karşı ülkemizi korumak, yurt dışında uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasında yardımcı olmakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri, görevini üstün başarı ile yerine getirmektedir. Silahlı kuvvetlerimizin her rütbeden personeli, cansiperane şekilde görevini yerine getirmektedir. Silahlı kuvvetlerimizdeki personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin bir şekilde faydalanılması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle sunduğumuz teklifte çeşitli düzenlemeler yer almaktadır.

Türkiye, sadece kendine yeten bir ülke olarak değil, tüm dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayan bir anlayışla savunma sanayisinde gelişmelerin önünü açmak durumundadır. Kanun teklifimizdeki düzenlemeler ile aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin hareket kapasitesine her türlü hava koşulunda mütevazı katkılar sağlanması hedeflenmektedir. Personelin tecrübelerinden daha etkin şekilde faydalanılması ve personelin motivasyonunun artırılması amacıyla özlük haklarının iyileştirilmesi ve askeri disiplinin tesisine yönelik ilgili mevzuatta düzenleme ve değişiklik yapılması teklifimizin katkılarla kabul edilmesini temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement