Askeri Casusluk" Davasının Mahkemesinden Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Askeri Casusluk" Davasının Mahkemesinden Suç Duyurusu

56 sanığın beraat ettiği İstanbul Askeri Casusluk Davası'nda davayı karara bağlayan mahkeme hukuka aykırı delil toplayan soruşturma ve kovuşturma makamlarının tespiti için suç duyurusunda bulundu.

15.03.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

56 sanığın beraat ettiği İstanbul Askeri Casusluk Davası'nda davayı karara bağlayan mahkeme hukuka aykırı delil toplayan soruşturma ve kovuşturma makamlarının tespiti için suç duyurusunda bulundu.

MAHKEMENİN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Askeri Casusluk Davası'nda Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 56 sanıklı davada verdiği beraat kararının kesinleşmesinin ardından soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev almış hukuka aykırı delil toplayan, temin eden,soruşturma ve kovuşturma makamları hakkında hukuki ve cezai sorumluluklarının tespiti amacıyla işlem yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"CEZAİ SORUMLULUKLARININ TESPİTİ AMACIYLA..."

Davayı karara bağlayan Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi tek sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, aralarında emekli Albay İbrahim Sezer, Tuğamiral Şafak Yürekli'nin de bulunduğu 56 sanık hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma", "Açıklanması Yasaklanan Gizli Bilgileri Temin Etme" gibi suçlardan beraat kararı verildiğini belirtti. Dilekçede, "Soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev almış hukuka aykırı delil toplayan, temin eden, soruşturma ve kovuşturma makamları hakkında hukuki ve cezai sorumluluklarının tespiti amacıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiş olup karar yasal gereğinin takdir ve ifası için ilişikte gönderilmiştir" denilerek iddianame ve gerekçeli karar Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

2 AY ÖNCE KARARA BAĞLANAN DAVA

Geçtiğimiz Ocak ayında Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 56 sanık hakkında tüm suçlardan ayrı ayrı beraat kararı verildi. Beraat kararlarına Başsavcılıkça itiraz edilmedi ve sanıkların beraat kararları geçtiğimiz ay kesinleşti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Askeri Casusluk' Davasının Mahkemesinden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement