Askeri, Şehit Yüzbaşını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Askeri, Şehit Yüzbaşını Anlattı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenaze töreninden detay Şehit yüzbaşının eski askeri Asaf Başal'ın cenaze töreninde göz yaşı dökmesi Asaf Başal ile röportaj Askeri, şehit yüzbaşını anlattı Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenaze törenindeki sözleriyle yürekleri dağlayan eski askeri Başal: "Jandarma yeleği, beresini, eğitim yaptırdığı düdüğü ve apoletlerini bana hediye etmişti.

29.03.2016 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenaze töreninden detay

Şehit yüzbaşının eski askeri Asaf Başal'ın cenaze töreninde göz yaşı dökmesi

Asaf Başal ile röportaj Askeri, şehit yüzbaşını anlattı

Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenaze törenindeki sözleriyle yürekleri dağlayan eski askeri Başal:

"Jandarma yeleği, beresini, eğitim yaptırdığı düdüğü ve apoletlerini bana hediye etmişti. Yeleğinin arkasına da hatıra olsun diye adını yazmıştı. Komutanımız bambaşka bir insandı. Bir lokantaya girdiğimizde kendisi et yese, bize de et yedirirdi, 'En pahalısı neyse askerime ondan getirin' derdi."

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in Niğde'de görevliyken şoförlüğünü yapan ve şehidin cenazesi sırasında komutanının fotoğrafına sarılarak, "Senin 1 yıl kapını açtım şimdi böyle mi gelecektin komutanım. Ne olur in aşağı" sözleriyle yürekleri dağlayan Asaf Başal, komutanınını anlattı.

Başal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Niğde'nin Bor ilçesinde vatani görevini yaparken, Özdemir'in kendisine sahip çıkarak, şoförü olarak seçtiğini ve 12 ay boyunca beraber vakit geçirdiklerini söyledi.

Özdemir'in çok çalışkan olduğunu ve ilçedeki her göreve beraber gittiklerini anlatan Başal, "Onu çok seviyordum, değer veriyordum o da aynı şekilde beni severdi. Ben Ankaralıyım, beni sıkmamak ve Ankara'yı özlememem için araçta Ankara müzikleri çaldırırdı. O derece düşünceli biriydi, hiç bir askerini kırmazdı." dedi.

Başal, şehit yüzbaşının çalıştığı her bölgede vatandaşlar ve askerler tarafından çok sevildiğini belirterek, cenaze töreninde giydiği jandarma yeleğinin hikayesini şöyle anlattı:

"Jandarma yeleği, beresini, eğitim yaptırdığı düdüğü ve apoletlerini bana hediye etmişti. Yeleğinin arkasına da hatıra olsun diye adını yazmıştı. Komutanımız bambaşka bir insandı. Bir lokantaya girdiğimizde kendisi et yese, bize de et yedirirdi, 'En pahalısı neyse askerime ondan getirin' derdi. Bana 'Yanımda şoförüm olarak kal' demişti. Memleketim Beypazarı olmadan yapamam diye kabul etmemiştim. Teskereyi alıp Beypazarı'na gittim. Böyle olacağını bilseydim... Çok pişmanım. Onla şehit olmayı, savaşmayı, omuz omuza mücadele etmeyi isterdim."

Cenazede çok duygulandığını ifade eden Başal, "Bitkisel hayattaki bir insan ne yaptığınız bilmezse ben de öyleydim. Cenaze aracının önünde onun o resmini, Türk bayrağını görünce etkilendim. Türk bayrağı benim için bambaşkadır. Evliyim, bir çocuğum var. Çağırsınlar, evlilik, çocuk düşünmeden Türk bayrağı varsa koşa koşa giderim." diye konuştu.

- Türkiye'nin yüreğini dağlamıştı

Başal, şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesi Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı'ndaki babaevine helallik alınması için getirildiği sırada cenaze aracının önündeki şehidin fotoğrafına sarılarak, uzun süre gözyaşı dökmüştü.

Başal'ın, "Senin 1 yıl kapını açtım şimdi böyle mi gelecektin komutanım. Ne olur in aşağı komutanım. Ne olur in de Niğde'ye gidelim komutanım. Hakkım sana helal olsun komutanım. Sen cenaze aracıyla mı gelecektin komutanım. Biz askeri araca binecektik, sen bunla niye geldin komutanım" sözleri herkesin yüreğini burkmuştu.

Askeri, Şehit Yüzbaşını Anlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri, Şehit Yüzbaşını Anlattı - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement