Askeri Yargıtay Heyeti, Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Askeri Yargıtay Heyeti, Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman ve üyeler, Askeri Yargıtayın kuruluşunun 103. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

06.04.2017 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman ve üyeler, Askeri Yargıtayın kuruluşunun 103. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Tuğamiral Liman, Askeri Yargıtay üyeleri ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun ardından heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Tuğamiral Liman, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Türk milletinin önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, dahi asker, büyük devlet adamı, Atatürk; bizlere emanet ettiğin cumhuriyetin temel organlarından biri olan Askeri Yargıtayın 103. kuruluş yıl dönümünde büyük bir özlemle huzurundayız.

Askeri Yargıtayın mensupları olarak her türlü başarının sırrının ve her çeşit kuvvetin, kudretin hakiki kaynağının milletin kendisi olduğu, milletin ortak iradesi olan anayasada gösterilen devlet organlarının görev, yetki ve sorumlulukları dışında hiçbir kimse ve organın kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisini kullanamayacağı, en temel evrensel insan haklarına ve insani değerlere saldıran ve bir insanlık suçu olan terör sorununun ancak ulusal ve uluslararası ortak duyarlılık, mücadele ve iş birliği ile çözülebileceği, evrensel değerlere ve hukuk kurallarına ülkelerce sahip çıkılması ve uyulması durumunda, çok önceden önceden öngördüğün 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin tüm dünyada egemen olacağı inancı ile ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması uğrunda emanet ettiğin değerlerin bir koruyucusu olarak anayasal sorumluluğunu ve görevini hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yerine getirmiş olmanın huzuru ve kıvancı içinde manevi huzurunda şükran ve saygı ile eğiliyoruz."

Askeri Yargıtay Heyeti, Anıtkabir\'i Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri Yargıtay Heyeti, Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement