Askerlerden 17 Yaşındaki Ramazan'a Protez Kol - Son Dakika
Güncel

Askerlerden 17 Yaşındaki Ramazan'a Protez Kol

Askerlerden 17 Yaşındaki Ramazan\'a Protez Kol

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde engelli bir lise öğrencisi, askerlerin yardımıyla protez kola kavuştu.

17.05.2012 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde engelli bir lise öğrencisi, askerlerin yardımıyla protez kola kavuştu.

İzmir'in Bayındır ilçesinde ailesinin çalıştığı tarlada oyun oynarken su motoruna kolunu kaptıran Ramazan Gün (17), 11 yıldır tek kolla yaşıyordu. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan ve 9 kardeşi bulunan Gün'ün imdadına askerler koştu. Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi 10'ncu sınıf öğrencisi Gün'ün milli güvenlik dersine giren İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can ve askerleri, çeşitli kişilerle irtibata geçerek öğrenciye protez kol takılmasını sağladı.

11 yıl sonra protez kola kavuşan lise öğrencisi Gün'ün kendisini ziyareti sırasında açıklama yapan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can, "Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi'nde milli güvenlik derslerine girmekteyim. Okul idaresi ve Ramazan'ın ailesiyle görüştük. Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığındaki rütbeli personel ve diğer askerlerimizin de desteğiyle kendisine bir protez kol aldık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bunun herkese örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Jandarma olarak her zaman vatandaşın hizmetinde olduklarını bildiren Can, "Biz Ramazan'a gerçek bir kol veremeyiz. Bizim Ramazan'a verebileceğimiz en büyük şey sevgimizdir. Jandarma olarak her zaman vatandaşın hizmetindeyiz. Ramazan'ın her zaman yanında olacağız. Bizler hayat mücadelesinde ona ufacık bir destek sağlamaya çalıştık" diye konuştu.

Ramazan Gün ise askerlere teşekkür ederek, "Okul müdürüm Murat Akgündüz'e ve milli güvenlik dersi öğretmenim Yüzbaşı Süleyman Can'a teşekkür ediyorum. Benim durumumda olan bir sürü insan var. Umarım bu olay başka yardımlara da vesile olur" diyerek sevincini dile getirdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Askerlerden 17 Yaşındaki Ramazan'a Protez Kol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement