Askerlerden Organ Bağışına Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Askerlerden Organ Bağışına Tam Destek

Askerlerden Organ Bağışına Tam Destek

Milas Hava Meydan Komutanlığı’nda görevli komutan ve askerler, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce başlatılan organ bağışı kampanyasına büyük destek verdi.

21.01.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Hava Meydan Komutanlığı'nda görevli komutan ve askerler, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü'nce başlatılan organ bağışı kampanyasına büyük destek verdi.

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğünce başlatılan kan bağışı kampanyası doğrultusunda Milas Hava Meydan Komutanlığında organ bağışının öneminin anlatılmasının ardından rütbeli personel ve çok sayıda er organ bağışında bulundu.

Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Hava Silah Sistem Albay H. Hüseyin Kanbur, düzenlenen seminer öncesi organ bağışının hayat kurtarmadaki önemini vurgulayarak; "Ancak toplumumuzun başına bazı şeyler gelmeden böyle şeylerin önemini anlaması güç oluyor."dedi.

Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Sarı, Milas'ta organ bağışı bilincini arttırmayı hedeflediklerini ve bu bağlamda yoğun çalışma içinde olduklarını belirterek kendi yaşamından da örnekler vererek organ bağışının önemini anlattı.

35 rütbeli personel ve 85 erin katıldığı seminer 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi Koordinatörü Dağıstan Daniş tarafından verildi. Organ bağışının böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, ince bağırsak, kalp kapağı, kornea, kemik, kemik iliği ve deriden yapıldığını belirten Daniş, organ naklinin kadavradan ve canlıdan yapıldığını dile getirdi. Bağışlanan organların yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin nakledildiğine dikkat çeken Daniş, "Organ naklinin dinen sakıncası var mıdır?" sorusuna, "Dinen caizdir" cevabını verdi.

18 yaşında olup akli dengesi yerinde olan herkesin sağlık müdürlüklerine, hastanelere, organ nakliyle ilgili dernek, vakıf ve kuruluşlara doku ve organ bağışında bulunabileceğini belirten Daniş, ülkemizde organ bağışı oranının yeterli olmadığını söyledi.

Seminerin ardından Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Hava Silah Sistem Albay H. Hüseyin Kanbur'un da aralarında bulunduğu rütbeli personel ve çok sayıda asker, organ bağışında bulunmak için form doldurdu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askerlerden Organ Bağışına Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement